DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Pénzügyi behajtók irányítják a Caterham F1-es csapatát

A Caterham F1 Team pénteken hivatalos közleményben tudatta, az eddig a csapatot irányító Colin Kolles és az Engavest cég saját személyes érdekeiket és sérelmeiket félretéve, a csapat austini indulásának felsőbb érdekeit szem előtt tartva félreálltak, és átadták a csapat irányítását a pénzügyi behajtó cég vezetőjének, Finbarr O'Connellnek.



Mindez azt jelenti, hogy innentől a nyúl viszi a vadászpuskát, és innentől lényegében egy pénzügyi behajtó irányítja a Caterham F1-es csapatát. Az Autosport magazin értesülései szerint azonban a csapat dolgozóit továbbra sem engedték vissza a leafieldi gyárba, miközben a csapat autóit és felszereléseit most már 24 órán belül hajóra kell rakni, ha ott akarnak lenni a jövő hétvégi versenyen.

Mindenesetre valakinek muszáj volt engednie annak érdekében, hogy az ellentmondásos és mindenki számára kínos ügy megoldódjon, és ezt a lépést most Kolles cége megtette.

A Caterham F1 Team hivatalos közleményének tartalma: „A Caterham Sports Limited behajtóinak és a Tony Fernandes úrhoz kötődő EXIM Bank jogi tanácsadóinak tegnap esti kérésének eleget téve, az 1MRT/Caterham F1 Team képviselői beleegyeztek abba, hogy minden jogukat fenntartva, átadják a csapat irányítását Finbarr O'Connell behajtónak, attól a magasabb érdektől vezérelve, hogy a csapat tovább tudjon működni, illetve készülni a következő versenyekre.” 

Reméljük, ez valóban megoldást jelent majd, és Kamui Kobayashit és Marcus Ericssont is láthatjuk majd Austinban versenyezni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: