DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean egészen közel a maradáshoz

Úgy tűnik, Romain Grosjean 2015-ben is a – már Mercedes-motorokkal felszerelt – Lotus versenyzője lesz. Szerződésében csak néhány apró részletnek kell helyére kerülnie negyedik F1-es szezonjára vonatkozóan.

Grosjean eddig teljes pályafutását a Lotusnál – és annak elődjénél, a Renault-nál – töltötte, a jövő évre vonatkozóan azonban felmerült annak lehetősége, hogy egy nagyobb csapatban folytatja. Ahogy azonban egyre tisztábbá vált, a négy fő alakulatnál – Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren – nem lesz hely számára, Grosjean is egyre nagyobb hajlandóságot mutatott a maradásra. Ezt rövidesen hivatalosan is bejelenthetik.

„Romain pole-pozícióban van a csapat üléséért, őszintén megvallva már csak néhány részletet kell véglegesítenünk. Nagyon rövid időn belül bejelentés várható” – mondta Federico Gastaldi csapatfőnök-helyettes. Felettese, Gerard Lopez már korábban úgy nyilatkozott, számít arra, hogy sikerül hosszabbítani a francia pilótával.



„Nagyon közel állunk ahhoz, hogy bejelentsünk valamit, de nincs nyomás rajtunk azt illetően, hogy mikor tegyük ezt” – szólalt meg az érintett, Grosjean is. „Ami engem illet, alig várom a tesztidőszakot, mert akkor fog kiderülni, hogy mennyire jó a jövő évi autónk. A mérnöki részleg már eléggé izgatott.”

Grosjean maradása azt jelenti, hogy a Lotus versenyzői felállása változatlan marad 2015-ben. A venezuelai Pastor Maldonado szerződéshosszabbítását már júliusban bejelentették. Nyáron szivárgott ki az is, hogy az istálló jövőre már nem a Renault, hanem a Mercedes erőforrásaival vág neki a szezonnak, habár hivatalos megerősítés csupán a közelmúltban történt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: