DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fittipaldi unokája a Ferrarinál járt

Fiatal és tehetséges versenyzők vettek részt a Ferrari háromnapos különleges tréningjén Maranellóban. A kiválasztottak között volt a brit Formula Renault bajnoka, Pietro Fittipaldi.



A spanyol Santander bank már sorozatban negyedik évben biztosította a különleges lehetőséget: számos fiatal és ígéretes versenyző az olasz csapat versenyzői akadémiájának kiképzésén vett részt. A fiatalok orvosi és fizikai teszteken estek át, szimulátorban gyakoroltak Pedro De La Rosa felügyelete alatt, mentális felkészítésen vettek részt, a fioranói tesztpályán pedig versenyautókat próbáltak ki.

A résztvevők között szerepelt Pietro Fittipaldi, a kétszeres világbajnok Emerson unokája, aki több tengerentúli gokartos bajnoki cím után 2013-ban kezdett formaautós pályafutásba Nagy-Britanniában. A Protyre Formula Renault sorozatot idén fölényesen megnyerte. Karrierje következő lépésében akár a Ferrarinak is szerepe lehet.

Fioranóban Fittipaldi Formula-3-as autót próbált ki, lehetséges, hogy jövőre már az Európa-bajnokságon látjuk. Nem ez az egyetlen lehetséges következő évi opció számára: múlt hétvégén Jerezben a WSR keretében megrendezett Formula Renault 2.0 Európa-kupa szezonzáróján állt rajthoz, és részt vett a verseny utáni hétfői teszten is, amely egyben az első felkészülés a 2015-ös évre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: