DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elege lett a brazil tévének Barrichellóból

Rubens Barrichello nem lesz ott az USA Nagydíjon, mivel szerződését a Globo csatornával felbontották. Az ex-F1-es arra használta kommentátori pozícióját, hogy felajánlja szolgálatait különböző csapatoknak.

A héten jelentették be a TV Globo és Barrichello szakítását, a brazil UOL Esporte lap pedig nem sokkal később a 42 éves ex-F1-es távozásának okaira is fényt derített, amelyek a két fél viszonyára és szerződési okokra vezethetők vissza.

A brazil csatornán kereskedelmi okok miatt többek között tilos kimondani a Red Bull nevét – a kommentátorok RBR-nek nevezhetik –, ezt az utasítást azonban Barrichello csak időnként tartotta be. Ennél nagyobb gondot jelentett, amikor a Ferrari és Brawn GP korábbi pilótája a Szingapúri Nagydíjon felajánlotta Toto Wolffnak, hogy szívesen lenne a Mercedes tartalékversenyzője. Tavaly állítólag a Saubernél ügyködött azon, hogy versenyülést szerezzen. Éppenséggel Szingapúr volt utolsó kiküldetése tévésként.



Végső ballépése azonban az volt, amikor egy online csatornán bukkant fel, annak ellenére, hogy szerződése ezt tiltotta volna. Az UOL Esporte Barrichellót is meg akarta szólaltatni a kérdésben, ő azonban nem reagált a felkeresésre. Közvetítőtársa és barátja, Luciano Burti ugyanígy tett.

A Globo csatorna ezzel szemben úgy nyilatkozott, barátságban váltak el Barrichellótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: