DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button nem fél Alonsótól

A McLaren továbbra sem döntött jövő évi pilótafelállásáról, így a Ferraritól távozó Fernando Alonso mellett a jelenleg a McLaren alkalmazásában álló Jenson Button jövője is kérdéses. A két korábbi F1-es világbajnok 2015-ben akár egymás csapattársa is lehet. Button nem tart ettől, hiszen mint mondja, jöhet bárki szembe, ő senkitől se fél.

Button nem ijed meg saját árnyékától...


 

„Ami engem illet, legyen szó bárkiről a rajtrácson, senkitől se félek, és nem ijedek meg attól, hogy egy világbajnokkal dolgozzak együtt” – szögezte le az Autosportnak nyilatkozva Button, aki ugyebár maga is világbajnok, úgyhogy bizonyos értelemben hozzászokhatott, hogy nap mint nap egy világbajnokkal dolgozik együtt, és ha félne ettől, akkor bizony a saját árnyékától is kénytelen lenne minden pillanatban megijedni…

„A múltban már két világbajnokkal is dolgoztam együtt: Jacques Villeneuve-vel még fiatalkoromban, majd később Lewisszal (Hamilton) három éven át” – tette hozzá a brit, aki 2009-ben friss világbajnokként hagyta ott akkori csapatát, hogy a 2008-as világbajnok Hamiltonhoz csatlakozzon csapattársként annál a McLarennél, ami akkor egyértelműen Lewisra épült. Ezek után talán felesleges is feltenni számára a kérdést, hogy fél-e a kihívásoktól, és tart-e attól, mi lesz, ha jövőre a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lesz a csapattársa, egyértelmű a válasz.

...Alonsóval is bátran nézne szembe csapattársként


 

„Soha nem féltem egyetlen csapattársamtól sem, sőt, izgalmasnak találom új embereket megismerni munka közben, mert belülről nézve sokszor nem olyanok, mint amilyennek kívülről látszanak” – utalt rá Button, hogy vélhetően Alonso sem egy könyörtelen diktátor, és bizonyára neki is van emberi oldala, amit kívülállóként talán kevesebben ismernek.

A 34 éves brit pilóta szerződése az idei év végén lejár, így nem csoda, ha minden lehetséges csapattárs-jelöltről pozitívan nyilatkozik, és azt a képet igyekszik erősíteni a wokingi csapat vezetőinek fejében is, hogy ő bárki mellett tökéletesen megállná a helyét, hiszen saját 2015-ös szerződtetésében sem lehet biztos jelenleg. 

Jelenlegi csapattársáról, Kevin Magnussenről is igen elismerően nyilatkozott. „Imádok olyan csapattársakkal együtt dolgozni, akik mindent beleadnak, technikai füllel érzik, értik a versenyautó működését, tudják, hogyan nyúljanak a beállításokhoz, és teljesen nyitottak mindenre. Kevin határozottan ilyen. Tapasztalatlanul érkezett ide, tehát eleinte sok hárult rám az autó fejlesztése szempontjából, de nagyon gyorsan megtanulta beállítani az autót. Nagyon hasonló érzéseink vannak az autóval kapcsolatban, úgyhogy nagyon jó vele együtt dolgozni” – mondta el Button. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: