DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kívül tágasabb – bezárták a Caterham F1-es bázisát

Lassan egy mexikói szappanoperával ér fel a Caterham F1-es csapatának tulajdonviszonyai körül kialakult helyzet, és talán már Colombo sem tudná kibogozni a szálakat. Közben a csapat az austini nagydíjra készülne, ám a behajtók bezárták a gyárat…



A behajtók részéről, akiket a Caterham Csoport egyik hitelzője, az Export-Import Bank of Malaysia Berhad küldött rá a Caterham F1-es csapatára, nem üres fenyegetés volt tehát a csapat leafieldi gyárának bezárása, ugyanis ma délelőtt a szavakat tettek követték. A csapat dolgozóinak el kellett hagyniuk az épületet és be kellett rekeszteniük a munkát, miközben az idő sürgetné őket, hiszen szombaton repülőre kell rakniuk két versenyautójukat és felszereléseiket, ha ott akarnak lenni az Amerikai Nagydíj rajtrácsán.

A Formula One Managementtel kötött szerződésük értelmében ez kutyakötelességük lenne, hiszen minden csapatnak minden F1-es hétvégén részt kell vennie, különben nem részesül a kereskedelmi jogokból. Ez egy olyan kiscsapat életében, mint a Caterham, nagyon komoly kiesést jelentene, és valószínűleg oda vezetne, hogy többé ki se nagyon kéne nyitni a most bezárt gyárkaput…

Finbarr O'Connell, a behajtó cég képviselője azonban még bizakodó: „Tegnap volt egy megbeszélésünk az 1MRT-vel, ügyvédek jelenlétében, de az ajánlat, amit adtak, elfogadhatatlan volt. Ezért kiküldtem őket az épületből. Remélhetőleg elő tudnak állni egy elfogadható ajánlattal. Szerintem még nem úszott el minden esély. Csak az a kérdés, hogy kinek van rá pénze, hogy megoldja a dolgot” – fogalmazott a szakember a Reuters hírügynökségnek.

Marcus Ericssonnak fogalma sem lehet, hogy jövő hétvégén lesz-e autója, amivel versenyezhet

 

Közben az Engavest SA, illetve Tony Fernandes továbbra is egymásra mutogatnak, és szerintük a másik fél a jelenlegi tulajdonos, így rajtuk kell behajtani a kért összeget. Az Engavest SA állítása szerint hiába vásárolták fel a csapat részvényeit, az előző tulajdonos, Tony Fernandes a mai napig nem adta azokat át nekik, így hivatalosan továbbra is ő felel az F1-es csapat üzemeltetéséért, és a szóban forgó ügyben is csak ő kérhető számon. 

Fernandes azonban a Twitter oldalán ennyit tett közzé reakció gyanánt: „Ha megveszel valamit, azt ki kell fizetned. Ez ilyen egyszerű” – nyilvánvalóan arra utalva, hogy ő azért nem adta át a csapat részvényeit az új vevőnek, mert még nem érkezett meg a számlájára az azokért járó összeg. Ezt persze a másik fél megint egyből tagadta egy újabb hivatalos közlemény formájában, így egyelőre nem sok esély mutatkozik a megoldásra. Marad Colombo, vagy a Jóisten. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: