DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone örül a Caterham bukásának

Minden jel arra utal, hogy az egyik F1-es csapat a megszűnés határán táncol – Bernie Ecclestone válságukat úgy fogja fel, hogy rövidesen egy gonddal kevesebbel kell számolni.



„Azt hiszem, jobb, ha mennek. Nincs szükségünk olyan emberekre, akik koldustállal járnak-kelnek” – közölte határozott véleményét a 83 éves üzletember a Sun napilapnak. Szerdán jelentek meg azok a hírek, melyek szerint a csapat leafieldi bázisán jelen levő behajtók – akik a tartozások miatt érkeztek – nem engedik Austinba, az USA Nagydíj helyszínére szállítani az alakulat autóit.

A Caterham körül egyre nagyobb homály uralkodik, a jelen beszámolók szerint az sem teljesen egyértelmű, ki a Forma-1-es istálló tulajdonosa. Egy svájci-közel-keleti befektetőcsoport nyáron vásárolta meg a korábbi tulajdonostól és alapítótól, Tony Fernandestől, a befektetőcsoport állítása szerint azonban Fernandes nem adta át a részvényeit nekik – Fernandes állítása szerint amiatt, mert a vevők nem fizettek –, így a csapat tulajdonosa továbbra is a maláj üzletember, akire a befektetőcsoport próbálja áthárítani az istállót körülvevő hercehurcát. Manfredi Ravetto csapatfőnök, aki csak a közelmúltban vette át a Caterham irányítását Christijan Alberstől, úgy nyilatkozott, többé már nem ő a társaság vezetője.

Ecclestone a tulajdonlás körüli káoszról is kifejtette véleményét. „Nem tudom, ki a tulajdonosuk. Nem tudom, és nem is igazán érdekel. Elmondok valamit, ők azt fogják mondani, ami a legjobban kedvez nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: