DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szűkül a kör Alonso számára: Porsche vagy McLaren

Szűkülnek Fernando Alonso 2015-ös lehetőségei, hiszen úgy hírlik, hogy ha a McLarennel való kapcsolat nem valósulna meg, a Porsche LMP1-es csapata igényt tartana a szolgálataira, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ténylegesen „pihenőre” vonuljon a spanyol a jövő évben.

Dppi_00114016_553



A napokban beszámoltunk arról, hogy német források szerint a Porsche F1-es álomcsapat létrehozásán fáradozik, amelynek Nico Hülkeberg mellett Alonso is a részese lenne, és most a spanyol AS napilap is úgy értesült, hogy a WEC-be idéntől a prototípusok közé visszatérő márka ajánlatot tett a Le Mans-i 24 órás gondolatával már egy ideje kacérkodó kétszeres bajnoknak.

A lap azonban mégis azt tartja valószínűbbnek, hogy most már tényleg elkötelezte magát Alonso a McLaren mellett, amit az USA Nagydíj előtt hivatalosan is bejelenthetnek (persze a legutóbbi három futam előtt is ezt várták sokan). Mert noha a csapatnak lehetnek rossz emlékei a spanyol legutóbbi náluk töltött évéről, a Honda azonban nem tágít, és mindenképpen az ő 2015-ös megszerzését erőlteti, mint ahogy arra törekedett már 2008-ban is, amikor még gyári istállóval képviseltették magukat.

Alonso szeme előtt akkor már a Ferrari lebegett, ezért nem fogadta el az akkoriban gyengélkedő japánok ajánlatát, noha a csapat egy nagy fordulat után megnyerte a bajnoki címet már Brawn GP néven. Itt az újabb lehetőség az oviedói születésű pilóta előtt, ám most sem lehet biztos semmiben - a Honda jövőre ugyanúgy bizonyulhat baklövésnek is, mint azonnali sikernek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: