DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Motorok: A Force India a Mercedes pártján áll

Az F1-nek semmi szüksége a költségek növekedésére, illetve motorháborúra – ez Bob Fernley, a Force India helyettes csapatvezetőjének véleménye a kérdésről.

Továbbra is dúl a vita a motorfejlesztés befagyasztásáról, melyet a Force India csapatvezető-helyettese, Bob Fernley már nem is vitának, hanem egyenesen háborúnak bélyegzett a kérdésről nyilatkozva. A Force India a Mercedes ügyfeleként aligha meglepő módon azon az állásponton van, hogy ne oldják fel a korlátozásokat, mondván, hogy ez emelné a költségeket.

fernley



„Ha ez pénzbe kerül, akkor ellenezzük, ilyen egyszerű a dolog” – mondta Fernley a Crash.netnek nyilatkozva. „Nyilvánvaló, hogy azon vagyunk, hogy kontrolláljuk a költségeket, és az utolsó dolog, amire szükségünk lenne, az egy motorháború. Azt hiszem, ez két dologról szól, egyrészt arról, hogy a költségek növekedése ellen vagyunk, másrészt pedig azt tesszük, amit a Mercedes akar, hiszen ők a mi partnereink. Így követni fogjuk az útmutatásukat, de mindenekelőtt a költségekről van szó.”

Fernley Ron Dennis kritikájára is reagált, aki szerint a Mercedes nem bánik jól az ügyfeleivel: „Ez kissé erős volt Rontól, mivel a Mercedes kiemelkedően korrekt, és ahol csak lehet, egyforma felszereléseket biztosít számunkra. Apró eltérések persze mindig lesznek a fejlesztési program és a csekély számú motor miatt...”

„Így egyértelmű, hogy egy fejlesztést először a gyári csapat kap meg, a többek pedig később, ha pragmatikusan nézzük a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy Ronéknál is így lesz, amikor ők lesznek a Honda elsődleges partnerei.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: