DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vergne nem érti Verstappen érkezését

Jean-Eric Vergne őszintén beszélt bizonytalan F1-es jövőjéről, a 17 éves Max Verstappenről és a korábbi csapattársról, Daniel Ricciardóról, aki jövőre már a Red Bull vezéregyénisége lehet.

A Toro Rosso egyszer már búcsút vett a náluk három szezon óta szereplő Jean-Eric Vergne-től, amikor bejelentették, szerződtetik minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzőjét, Max Verstappent. Sebastian Vettel távozásával és Danyiil Kvjat előrelépésével azonban váratlanul lehetőség nyílt rá, hogy a francia pilóta mégis maradjon.

A 24 éves Vergne – aki úgy érzi, a Toro Rosso túl öregnek tartja – még mindig nem emésztette meg az ifjú holland érkezését. „Nem akarom megérteni. Az embereknek vannak okaik: ugyanígy én nem akarom megérteni, hogyan kaphatott Verstappen szuperlicenszet. Ha a Red Bull autóba ülteti őt, ez azt jelenti, hogy jó, tehetséges, és ezt meg kell mutatnia. A Toro Rosso feladata az, hogy fiatal versenyzőknek adjon lehetőséget. Jelen állás szerint pedig három év után már nem számítasz fiatalnak. Azt hiszem, Daniel Ricciardót azért léptették elő, mert mentálisan jobban készen állt, mint én, és talán kevesebb hibát vétett.”



A Szingapúri Nagydíjon Vergne 6. helyet ért el, amellyel beállította karrierje legjobbját. „Azt hiszem, helyem van az F1-ben, ha azt nézzük, mit művel Daniel, és hogy az előző két évben hogyan szerepeltünk egymáshoz képest. Nagyon hasonlóak voltunk. Szoros döntés lehetett a Red Bullnál. Ez azt jelenti, hogy van bennem lehetőség. Ha jó autóm lesz, különösen erős lehetek, fejben erős.”

„Tudom, hogy milyen helyzetben vagyok” – tért ki a bizonytalan jövőre. „Nem vagyok szupersztár, sosem nyertem versenyt. Még akkor is, ha én tudom, és mások is tudják, hogy képes lennék rá, a nagy csapatokban egy nagy bizottság dönt, akik talán nincsenek is a paddockban. Ők csak azt akarják, hogy egy nagy név üljön az autóban. Én nem bántam meg semmit. Azt hiszem, olyan hibákat követtem el, amik segístettek jobb versenyzővé válni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: