DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Riasztó” biztonsági hiányosság a Caterhamnél

Kamui Kobayashi a szocsi F1-es pályáról küldött, véletlenül nyilvánosságra került Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy számára riasztó módon kezelte csapata autójának felfüggesztéshibáját.

Régóta nyilvánvaló, hogy finoman szólva sincs minden rendben Kamui Kobayashi és csapata, a Caterham közt, ám most egy újabb, minden eddiginél meglepőbb megnyilatkozás látott napvilágot a japán versenyző részéről – igaz, ő nem a nyilvánosságnak szánta azt. Az Orosz Nagydíj szabadedzését megelőzően Kobayashi Facebookon véletlenül közzétett egy privátnak szánt posztot, melyből kiderül, hogy súlyos biztonsági hiányosságok miatt ahhoz is közel állt, hogy megtagadja a vezetést.

Kobayashi



„Rémisztő” – írta a versenyző a BBC által lefordított, eredetileg japán nyelvű posztban, melyet a családjának szánt. „Tegnap este hibát találtak a felfüggesztésben. Nincs tartalék, szóval úgy javították meg, hogy karbont tekertek köré. Állandóan ellenőrzik, de így is túl ijesztő kérés, hogy ezzel versenyezzek. Haza akarok menni.”

„Még hátra van több edzés és a verseny is. Teljesen össze vagyok zavarodva... Versenyzőként mit kellene tennem? Tagadjam meg a biztonság miatt? 15 perc múlva megint vezetek...” – írta Kobayashi, csapata, a Caterham viszont állítja, hogy az autója teljesen biztonságos volt és folyamatosan informálták őt a helyzetről. A csapat egy képviselője a következőket mondta:

„Szocsiban és Leafieldben is alaposan elemezték a helyzetet, és végül egy szénszálas borítást tettek rá további erősítésként. Ez egy szokványos eljárás. Kamui törölte az említett posztot, és így versenyzett a hétvége hátralévő részében a felfüggesztéssel való legkisebb probléma nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: