DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Sauber jelenleg egy befektetővel tárgyal

Az anyagi gondokkal küzdő svájci F1-es istálló vezetője, Monisha Kaltenborn elárulta, hogy jelenleg egy komoly szándékkal bíró befektetővel tárgyalnak.

Régóta húzódik már a Sauber „megmentéséről”, illetve felvásárlásáról szóló történet. Legutóbb az autóbarát kanadai milliárdost, Lawrence Strollt hozták szóba a svájci csapattal, ám a helyzet koránt sem tűnik egyértelműnek. A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a Crash.net kérdésére felelve kifejtette, hogy az istállónak módjában áll szabadon tárgyalni az érdeklődőkkel:

kaltenborn_D



„Különböző emberek bukkannak fel folyton-folyvást, egyesek komolyabbak, mások nem, ez a különbség. Úgy gondolom, hogy privát csapatként nyitottabbak vagyunk az ilyen befektetők irányába, hiszen a múltban is láthattuk, hogy egy olyan csapat, mint a miénk egy erős partnerrel rövid idő alatt is sok mindent érhet el, hiszen ez a dolog főként a csapat pénzügyi stabilitásáról szól.”

Amikor a konkrét helyzetre kérdeztek rá, Kaltenborn így felelt: „Zajlanak a tárgyalások” – mondta, majd arra utalt, hogy komoly szándékkal bíró befektetőkről lehet szó: „Ha zajlanak, az azt jelenti, hogy elégedett vagyok velük, hiszen egyébként megállítanám őket!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: