DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt: Csoda, hogy eddig nem voltak sérülések

Az FIA elnöke szerint valóságos csoda, hogy Jules Bianchi balesete előtt számos hatalmas F1-es bukást sikerült teljesen sértetlenül átvészelni az érintetteknek.

Jules Bianchi suzukai balesete óta bizonyos fórumokon szűnni nem akaró felelőskeresés zajlik annak ellenére, hogy még nem készültek el a teljes jelentések arról, hogy kit vagy mit lehet felelőssé tenni a francia versenyzőnek életveszélyes sérüléseket okozó bukásért. Az olasz sajtó különösen kritikus a témában, amit Jean Todt FIA-elnök nem is hagyott szó nélkül, amikor épp az olasz Gazzettának nyilatkozott:

todt_2014_d



 

„A világnak 200 országa van, mindenkinek megvannak a maguk elképzelései. Az olaszok így reagáltak, a németek és a britek viszont máshogy, szóval várjunk a bizottságra” – mondta Todt az általa felállított bizottságra utalva, melynek célja, hogy alaposan kivizsgálja az esethez vezető okokat és annak tanulságait.

„Várjuk meg az eredményt, mielőtt ítélkeznénk” – mondta Todt, majd hozzátette: „A végzet bármikor drámai következményekhez vezethet. Ahogy a baleset után is elmondtam, hosszú éveken át láthattunk rettenetes baleseteket komoly következmény nélkül. Ám ez nem volt normális dolog, ez egy csoda volt. Sosem szabad semmit biztosra vennünk, ha a biztonságról van szó.”

A 68 éves elnöktől azt is megkérdezték, hogy mandátuma lejártát követően harmadszor is indulni akar-e a posztért. Todt erre így felelt: „39 hónap áll még előttem, és már nem vagyok valami fiatal...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: