DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Vettel jól viselte a kudarcot

A négyszeres F1-es világbajnok csapattársa, Daniel Ricciardo úgy gondolja, Sebastian Vettel emelt fővel távozik a Red Bulltól, annak ellenére, hogy egész évben alulmaradt az ausztrállal szemben.

Vettel saját csapatát is meglepte, amikor a Japán Nagydíjon közölte velük, jövőre távozik az istállótól. Minden valószínűség szerint jelenlegi munkaadója háta mögött a Ferrarival állapodott meg a folytatásról. Sorozatban négy világbajnoki cím után Vettel idén az új csapattárs, Daniel Ricciardo árnyékába került.

„Tisztelettel viselkedett velem az első közös napunkon, és ugyanolyan maradt a harmadik győzelem után is” – beszélt a csapattársról Ricciardo, aki a Red Bull jövendőbeli sikereinek kulcsa lehet. „Biztos vagyok benne, hogy nyerni szeretett volna ebben a szezonban, ezért belül biztosan frusztrált, de ezt semmikor sem mutatta ki. Az ő becsületére válik, hogy semmit sem mondott nekem, vagy előttem. Talán zárt ajtók mögött igen, de hozzánk ez nem jutott el.”



Ricciardo arról is meg van győződve, hogy német kollégája sikerre fogja vinni új csapatát. „A vezetési képességein kívül, amiket mindenki lát a tévén, a munkamorálja és a mérnökökkel való együttműködése is rendkívül meggyőző. Jó volt ezt látni a színfalak mögött. Ha a Ferrarihoz megy, vagy bármilyen más csapathoz, erős vezetői szerepet fog játszani.”

A fiatalabb ausztrál első csapattársa, aki stabilan le tudja győzni Sebastian Vettelt. Azon a 12 versenyen, amelyen mindketten célba értek, 9-szer ő végzett előrébb, összesen 199 pontot gyűjtött 143-mal szemben, harmadik pozíciót tart a bajnokságban, míg Vettel ötödiket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: