DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marussia: Tartozunk Jules-nek a 9. hellyel

Az F1-es szezonból hátralévő három versenyen a Marussia célja teljesen egyértelmű: megvédeni a 9. helyet, amit Jules Bianchi szerzett meg a csapatnak.

A Marussia jelenleg a konstruktőri bajnokság kilencedik helyén áll, ami akár 20 millió fontot is jelenthet a csapat számára, ami tulajdonképpen azt is eldöntheti, hogy jövőre is az F1-ben lesz-e az istálló, vagy sem. Mindezt Jules Bianchinak köszönheti a Marussia, aki a kilencedik helyen ért célba Monacóban, s ezzel megszerezte az istálló történetének első pontjait.

bianchi4_d



Bianchi balesete után immár több mint két hete kritikus állapotban fekszik egy Suzuka melletti kórházban, a motorsport világa azóta rengeteg gesztust tett az irányába, a csapat pedig úgy döntött, hogy csak egy autóval vesz részt az Orosz Nagydíjon. Most viszont már a versenyzésre is koncentrálnak, hiszen szeretnék megőrizni azt a kilencedik helyet, amit Bianchinak köszönhetnek.

„Azt tettük, amit a legjobbnak láttunk, most viszont már az a legjobb Jules és a család számára is, hogy megpróbáljuk megvédeni a bajnoki helyezésünket” – nyilatkozta Graeme Lowdon csapatvezető. „Jules-nek hatalmas szerepe volt ebben a remek monacói vezetésével, valami igazán értékeset szerzett nekünk. Tartozunk neki annyival, hogy megvédjük ezt.”

„Három verseny van még hátra, Abu Dhabiban ráadásul dupla pontokkal, ami extra nyomást helyez ránk, szóval a szezon végéig nyomnunk kell” – mondta Lowdon, aki arról viszont nem beszélt, hogy valóban két autóval folytatják-e a szezont, és valóban Alexander Rossi kap-e lehetőséget Chilton mellett, ahogy azt korábban sejteni lehetett:

„Nem mondhatok semmit a felállásunkról, mivel még nem volt időnk leülni, és áttekinteni a lehetőségeket. Most van egy kis időnk, hogy kitaláljuk, mi a legjobb... Ez sosem egyszerű, de azt tesszük majd, ami helyes...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: