DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Hülkenberg marad a Force Indiánál

Hivatalosan is megerősítették, hogy Nico Hülkenberg 2015-ben is a Force Indiánál folytatja F1-es karrierjét – azt még nem tudni, hogy ki lesz a német versenyző csapattársa.

A mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartott, de nagycsapathoz soha nem kerülő Nico Hülkenberg összességében már negyedik évét kezdheti meg a Force India színeiben. Miután erős első éve ellenére a Williams lapátra tette, hogy helyet csináljanak a hatalmas pénzekkel érkező Maldonadónak, Hülkenberg a Force Indiához menekült, ahol végigtesztelte 2011-et, s a következő évben már a csapat állandó versenyzője lett.

hulk_arc_d



Annak ellenére, hogy nagyon jól sikerült az év, Hülkenberg távozott, s az akkor ígéretesnek tűnő Sauberhez igazolt, ám a svájci csapat elindult a lejtőn, a német pedig visszavágyott korábbi csapatához, ahol tárt karokkal fogadták. Időközben arról is szó esett, hogy a Ferrarihoz megy Alonso mellé, ám a Scuderia végül Kimi Raikkönent választotta.

A nagy áttörés idén is elmaradt, Hülkenberg továbbra sem állt dobogóra az F1-ben, sőt már az a veszély fenyegeti, hogy megdönti a „legtöbb futam dobogó nélkül” kétes értékű rekordját. Ennek ellenére nem szerepelt rosszul, 13-szor szerzett pontot 16 versenyen, négyszer is az 5. pozícióban végzett, s a bajnoki nyolcadik helyre is megvan az esélye, amit Force India-versenyző még sosem ért el.

mallya12_D

„A csapat minden tagja örül, hogy Nico jövőre is a Force Indiánál marad” – nyilatkozta a csapatvezető, Vijay Mallya. „Nagyon nagyra tartjuk őt, hihetetlen munkát végzett idén, folyamatosan gyűjtötte a kulcsfontosságú bajnoki pontokat. Jól ismerjük őt, igazi versenyzőtípus, tudja, hogy kell a csapatot motiválni. Meggyőződésem, hogy ő az egyik legtehetségesebb versenyző a mezőnyben, és büszke vagyok rá, hogy jövőre is a Force Inda színeiben versenyez.”

Az ötödik teljes F1-es szezonját kezdő Hülkenberg így nyilatkozott a bejelentés után: „Jó érzés, hogy megerősíthetem, mi a tervem jövőre. Roppant közelről ismerem a csapatot, nagyszerű évünk volt különleges eredményekkel. Az istállónak komoly ambíciói vannak, s úgy hiszem, jövőre is versenyképesek leszünk. A Mercedes erős partner, a csapat minden tagja motivált és éhes a sikerre. Jó előérzetem van 2015-tel kapcsolatban, minden okunk megvan izgatottan várni az évet, amikor megpróbálunk az idei eredményeinkre építeni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: