DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff már nem fél, hogy bukják a trófeát

Bár matematikai esély még mindig van arra, hogy Daniel Ricciardo legyen az F1 65. egyéni világbajnoka, Toto Wolff a Belgiumban mondottakkal ellentétben már fél ettől a lehetőségtől.

Toto Wolff a Nico Rosberg és Lewis Hamilton ütközésével kezdődő Belga Nagydíj után még úgy nyilatkozott, hogy a Mercedes nem engedhet meg magának több ilyen incidenst, hiszen ezzel azt kockáztatnák, hogy hihetetlen fölényük ellenére is elbukják valamely a világbajnoki címet. Az Orosz Nagydíjat követően azonban már biztos, hogy a konstruktőri versengésben ez nem történhet meg, és az egyéni bajnokságban is szinte garantált a Mercedes győzelme.

wolff_4_d



Bár matematikai esélye még van Daniel Ricciardónak a bajnoki címre, Toto Wolff már megnyugodott, és nem aggódik ezen: „Nem hiszem, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon, a célunk csak annyi, hogy tiszteljék egymást a pályán. A 92 pont azt jelenti, hogy Ricciardónak mindhárom versenyt meg kellene nyernie úgy, hogy Lewis közben nyolc pontot sem szerez. Bár alapvetően pesszimista vagyok, ehhez hihetetlen balszerencse kellene...”

Wolffot az is megnyugtatta, hogy Szocsiban Rosberg hibája ellenére is hozta a maximális eredményt a Mercedes: „Láttuk Oroszországban, hogy Nico elvétette a féktávot a poros részen, Lewis viszont nagyon higgadt volt, és remekelt. Szóval nem változtatunk a hozzáálláson...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: