DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Las Vegasban F1-es nagydíjra készülnek

A motorsport.com beszámolója szerint a Formula-1 hamarosan visszatérhet Las Vegasba, ahol utoljára 1982-ben rendeztek nagydíjat – az utcai pályát Hermann Tilke tervezné.

A Formula-1-el foglalkozó szakoldal alapján egy befektetési és menedzsment csoport dolgozik azon, hogy a sportág minél előbb visszatérhessen a Nevada állambeli városba. A pálya vonalvezetését állítólag már most kijelölték, a csoport pedig, amelynek az élén az F1-es pályatervező, Hermann Tilke áll, már fel is kereste a helyszínt. Előkészítő tárgyalásokra is sor került Bernie Ecclestone-nal.

A futamra a híres sétány, a Strip északi végén kerülhet sor, ez a helyszínválasztás csak kis mértékben akadályozná a kaszinókhoz vezető forgalmat. A nagydíjra legkorábban 2017-ben kerülhet sor a jövőre érkező mexikói futam miatt, egyes források szerint a 2016-os dátum is lehetséges, habár igencsak optimista.

Amikor az F1 utoljára Las Vegasban járt


A Formula-1 1981-ben és 1982-ben járt Las Vegasban, az esemény a Caesars Palace Nagydíj nevet viselte – az említett kaszinó parkolójában rendezték meg. A szezonokat záró versenyeket Alan Jones (Williams) és Michele Alboreto (Tyrrell) nyerte, de nem volt népszerű a versenyzők között, elsősorban a rendkívüli hőség miatt, és látogatók is csak szerény számban érkeztek. A városban az utolsó utcai versenyt 2007-ben tartották, a Champ Car sorozat részeként, Las Vegas azon részén, ahol az F1-es futam is várható. Ez az esemény sikeresnek bizonyult, a széria megszűnése miatt nem rendezték meg többet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: