DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Én lennék a logikus választás

A WSR bajnoki címét a hétvégén minden bizonnyal besöprő ifjú Carlos Sainz szerint senki nem érdemli meg jobban a Toro Rosso F1-es ülését, mint ő. Vergne a fő rivális.

Mielőtt Sebastian Vettel távozásának bejelentésével elindította az átigazolási körforgást, úgy tűnt, hogy Carlos Sainz minden érdeme ellenére lemarad a Formula-1-es ülésről, hiszen a Toro Rosso Max Verstappent ülteti abba az ülésbe, melyre korábban ő számított a legnagyobb esélyesnek. Ám a Red Bull úgy döntött, hogy Danyiil Kvjat kapja meg Vettel megüresedett autóját, így ismét felszabadult egy ülés a Toro Rossónál, s az első napokban Sainz favoritnak tűnt.

sainz_14_d



Később viszont már nem, hiszen Franz Tost és Dietrich Mateschitz is arra tett utalást, hogy akár meg is tarthatnák a tapasztalt franciát, már csak azért is, mert sokat segíthetne az ifjú és rutintalan Max Verstappennek a beilleszkedésben és a fejlődésben. Sainz, aki a hétvégén szinte biztosan megszerzi a WSR Formula Renault 3.5 bajnoki címét, úgy nyilatkozott, hogy az újabb csalódást nehezen tudná elviselni.

„Mindenki azt mondja, hogy már szinte a Toro Rossóban ültem, én voltam az első, aki csökkentette a várakozásokat. Megmondtam az embereknek, hogy Red Bull-versenyző vagyok, épp úgy, mint a többiek. És a Red Bullnál soha nem tudhatod, mi fog történni” – mondta a ralilegenda fia, majd hozzátette:

„Ha logikus döntésről lenne szó érdemek, számok és eredmények alapján, akkor én lennék az, de tudjuk, hogy a Formula-1-ben nem mindig így mennek a dolgok. Türelmesnek kell lennem, mert a dolgok nagyon gyorsan változhatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: