DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Montezemolo: Egy „köszönöm” jól esett volna

A Ferrari távozó elnöke, Luca di Montezemolo nem azt fájlalja, ami történt, hanem azt, ahogy történt. Azt pedig határozottan tagadja, hogy az F1-es eredmények hiánya miatt kellett mennie.

A Ferrari hétfőn távozó elnöke, Luca di Montezemolo szerda este a Rai televízióban adott interjút, melyben többek közt Fernando Alonso búcsúját is megerősítette. A Presidente, ahogy hosszú éveken át ismerhettük, emellett saját távozásáról is beszélt, értetlenül reagálva arra a felvetésre, hogy az eredmények hiánya miatt kellett elhagynia a csapatot, melynek több mint négy évtizeden át munkatársa, 23 évig pedig elnöke volt.

montezemolo_monza_d



„Az eredmények hiánya? Ne feledjük, az 1999 óta eltelt 15 év alatt 14 bajnoki címet nyertünk! Tetszik vagy nem, a sport nem egzakt tudomány, a Formula-1-ben ciklusok vannak. A miénk nagyon hosszú volt, az elmúlt időszakban mi nyertünk a legtöbbször, s emellett 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is az utolsó versenyen buktunk el. A legnagyobb csalódás az utolsó volt, de ilyen a sport...”

„A Renault-nak is megvolt a maga ciklusa két évig, most pedig épp a Red Bullé ér véget és kezdődik a Mercedesé. A Ferrarinál pedig egy új ciklus kezdődik rengeteg munkával és befektetéssel...” – mondta Montezemolo, aki leginkább azt fájlalja, hogy méltatlan körülmények közt kellett távoznia a csapattól:

„Mindig szoros kapcsolatban voltam az Agnelli-családdal, és úgy érzem, hogy 2004-ben valami fontosat tettem, amikor egy roppant drámai helyzetben beleegyeztem, hogy a Fiat elnöke legyek. Talán egy köszönöm elvárható lett volna, minimum... Nem titkolom, hogy nem vagyok valami elégedett azzal, ahogy intézték a dolgokat, de ez is az élet része, azzal pedig nincs gond, hogy a tulajdonos hozza a döntéseket” – mondta a 67 éves olasz.

Montezemolo hozzátette azt is, hogy távozása összefüggésben áll az anyacég, a Fiat-Chrysler debütálásával a New York-i tőzsdén: „Minden elég gyorsan történt, tekintettel a Fiat-Chrysler bemutatkozására az amerikai részvénypiacon. Erre két nappal ezelőtt került sor.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: