DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hallgattak a pilótákra, változtat a Pirelli

A pilóták javaslatának megfelelően az F1 hivatalos gumiszállítója megváltoztatta a brazil futamon bevetni kívánt keverékeket, melyek használata Felipe Massa szerint biztonsági kockázattal járt volna.

Miután a Pirelli bejelentette a szezon utolsó három versenyén használatos keverékeket, többen is kifogást emeltek a brazíliai gumiválasztás ellen. A leghangosabban Felipe Massa tiltakozott, aki attól tartott, hogy akár veszélyt is hordozhat a két legkeményebb keverék kiválasztása, hiszen az új, sima aszfalton problémás lehet azok felmelegítése, különösen hidegebb időben.

hembery_d



Az illetékes munkacsoport megvitatta a dolgot, és mivel a Pirelli javaslatát a csapatok egyhangúlag támogatta az összes istálló, az előző években használt kemény és a közepes helyett a közepes és lágy abroncsot viszik Brazíliába, éppúgy, mint a soron következő austini futamra.

 

Az olasz gyár sportigazgatója, Paul Hembery így nyilatkozott erről: „Mindig azt mondtuk, hogy nyitottak vagyunk bármilyen szükséges változtatásra. A pálya felújított aszfaltjának további elemzését követően arra jutottunk, hogy csekély a kockázata annak, hogy túlmelegszenek az abroncsok, így módosítottunk, amibe minden csapat beleegyezett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: