DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button a WEC-be mehet, ha nem kell a McLarennek

Bár a szezon vége vészesen közeleg, a McLaren egyedüli nagycsapatként még mindig nem döntött egyik 2015-ös ülésének sorsáról sem. Jenson Button a mezőny legrutinosabb világbajnokaként is várni kénytelen, de ha elfogy a türelme, könnyen a Hosszútávú Világbajnokságban köthet ki.

Az ugyan már nyilvánvalóvá vált, hogy Fernando Alonso az év végén elhagyja a Ferrarit, ám még mindig a spanyol tartja fel a pilótapiac mozgásait, hiszen továbbra sem határozott arról, hogy elfogadja-e a McLaren ajánlatát a jövő évre. Emellett azonban egy további bizonytalanság is közrejátszik a wokingiak döntésében, hiszen Ron Dennisék talán még abban sem biztosak, hogy Alonso érkezése esetén a jóval rutinosabb és idén több pontot szerző Buttont, vagy az időmérőkön gyorsabb, nagy ígéretnek tűnő Kevin Magnussent tartsák-e meg.

Button



Button tehát továbbra is vár, ám menedzsere, Richard Goddard elmondta, a brit nem érzi magát kiszolgáltatott helyzetben, és a WEC-be is szívesen eligazol jövőre, ha nem kap szerződést valamelyik élcsapattól - amely úgy tűnik, már csak a McLaren lehet.

„A McLarennél még mindig nem biztosak abban, hogy mit is akarnak csinálni, és hogy mi lesz a jövő évi felállásuk. Ez elég egyértelműen látszik” - nyilatkozta Goddard a BBC-nek.

„Ám bárki, akinek van egy versenyzői ülése, szívesen látná benne Jensont. Ő továbbra is az F1-re koncentrál, de csak egy élcsapat ajánlatát fogadná el. Viszont nyitottak vagyunk a tárgyalásokra bárkivel. A Hosszútávú Világbajnokság egy színvonalas sorozat, amely egyre erősebbé válik, Mark Webber érkezése pedig további lendületet adott neki. Nagyon is komoly szériaként kell kezelnünk.”

„Jenson egy elképesztően versenyképes pilóta, akinek az a vágya, hogy versenyezzen. Túl jó ahhoz, hogy az F1-es mezőny végén üldögéljen. Tehát ha nem kap egy erős autót az F1-ben, akkor máshol fog olyat keresni magának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: