DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A korábbi világbajnok szerint a Ferrarinak Vettelre van szüksége

Az utolsó amerikai világbajnok, Mario Andretti beszélt arról, mihez vezethet a német versenyző és az olasz csapat házassága. „Soha nem fogom alábecsülni a képességeit” – mondta az idén sok kritikát kapó Red Bullosról.

A 74 esztendős Andretti szerint a négyszeres világbajnoknak csak új kihívásra van szüksége. Az 1978-as legjobb semmivel sem tartja gyengébb versenyzőnek Vettelt, mint például Fernando Alonsót. Szerinte idei eredményei ellenére felelőtlenség leírni a németet, akit a Mercedesre váltó Lewis Hamiltonhoz hasonlít.

„Sebastian jól elboldogul bármelyik csapatnál, ahol kiköt. Valószínűleg csak új kihívásra van szüksége, talán arra, hogy egy új módon ismerjék el. Biztos vagyok benne, hogy ez megvalósul, ha a Ferrarihoz megy” – mondta Andretti, aki a Lotus színeiben lett világbajnok – a legendás csapat utolsó bajnoka –, ám első győzelmét 1971-ben még Enzo Ferrari istállójával szerezte.

„Lehet, hogy a csapat most a padlón van, de előbb vagy utóbb tényezővé válhatnak, akkor pedig lesz oka büszkének lenni. Nem teljesíthet igazán gyengébben, mint Fernando eddig. Ha versenyképes autót adnak neki, ismét a csúcsra repíti az Ágaskodó Lovat, ez pedig nagyszerű lenne. Tudjuk, milyen fontos az a Formula-1 számára.”



Vettel idén nehéz szezont teljesít, számos alkalommal alulmaradt új csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben, aki három versenyt nyert meg, míg a német egyet sem tudott. „Eddig lehetett őt egysíkú versenyzőnek nevezni, mivel nehezen tudott megbirkózni a kevesebb leszorítóerővel, az erőátvitellel, és így tovább. Nem tette magáévá a változásokat úgy, ahogy reméltük volna tőle. De egyre erősebb és erősebb lesz, ezért a briliáns tehetsége ismét előre fog törni, és újra megmutatja, mire képes. Soha nem fogom alábecsülni a képességeit. Előbb vagy utóbb kiderül, mennyien tévedtek.”

„Mit tudtunk akkor, amikor Lewis elhagyta a McLarent? A Mercedeshez ment, ami nem volt túl versenyképes akkor. Mégis ez volt pályafutása talán legjobb döntése. Ez ismét megtörténhet” – emlékeztetett Andretti a versenyzőre, aki 16-ból 9 futamot megnyert idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: