DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A születésnapos Raikkönen 2016-ig maradhat

A 35. születésnapját ma ünneplő finn világbajnok arra tett utalást, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben akár 2016-ban is az F1-ben szerepelhet a Ferrari színeiben.

A Ferrari leköszönő elnöke, Luca di Montezemolo tegnapelőtt a Rai televízióban megerősítette, hogy Fernando Alonso a 2014-es szezon végeztével búcsúzik Maranellótól, amit többek közt úgy indokolt, hogy a spanyol abban a korban van, amikor már nem várhat arra, hogy újra nyerni tudjon.

montezemolo_spain_d



A spanyolt minden valószínűség szerint Sebastian Vettel követi majd a Scuderiánál, bár ezt hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg, sőt tulajdonképpen Alonso távozását sem, ami ennek ellenére borítékolható. „Nincs hír, nincs miről beszámolnunk” – mondta a csapat egy képviselője a spanyol AS-nek.

Az idei évben meglehetősen alulteljesítő másik világbajnok, Kimi Raikkönen viszont határozottan arról beszél, hogy maradni fog a csapatnál, sőt, az sem kizárt, hogy 2016-ban is. Raikkönen korábban úgy nyilatkozott, hogy szerződése lejártával visszavonul, csakhogy ezek szerint az nem volt világos, hogy mikor jár le az a szerződés.

kimi_f_

A 35. születésnapját ma ünneplő finn versenyzőnek alighanem valamiféle opciós záradék lehet a kontraktusában, legalábbis így tűnik a CNN-nek adott interjújából: „Szerződésem van a jövő évre, és talán még egy esztendőre” – mondta 2007 világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: