DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Kvjat segít majd vinni a csapatot

Danyiil Kvjat érkezésével Daniel Ricciardo lesz a Red Bull tapasztaltabb versenyzője, így az alakulatnak rá kell majd támaszkodnia, de leszögezte, nem akarja háttérbe szorítani új társát sem.

A Japán Nagydíjon derült ki, hogy Sebastian Vettel hosszú évek után elhagyja a Red Bullt, helyére pedig mindössze egy Toro Rossós tanulóév után Danyiil Kvjat érkezik. A mindössze 20 éves orosz versenyzőnek várhatóan bele kell majd rázódnia az élcsapat életébe, logikus döntés lenne, ha a vezetőség Ricciardót nevezné ki első pilótának – amely pozíciót idén eredményeivel harcolt ki –, de a háromszoros futamgyőztes elmondása alapján ez nem fog megtörténni.

„Nem gondolom, hogy túl sok változás történik majd a szerepemben. Minden tőlem telhetőt megtettem idén annak érdekében, hogy a csapatot a helyes irányba kormányozzam, így van már egy kis tapasztalatom velük. Ez nőni fog jövőre, és Dani is szerez majd egy kicsit, miközben felépíti kapcsolatát a csapattal. Azt hiszem, lesz majd egy kis felelősségem abban, hogy már eleve helyes irányba induljunk el” – filozofált Ricciardo.



A pontverseny harmadik helyezettje kitért új csapattársára is. „Dani érkezése szórakoztató lesz. Élveztem ezt az évet Seb mellett, jó lesz az utolsó néhány futam, aztán meglátjuk, hogyan boldogulok Danival. A kinevezése kicsit meglepő, de azt hiszem, a Red Bull hasonló kockázatot vállalt, mint velem, az pedig igazán kifizetődött nekik. Ugyanez történhet meg Danival, plusz egy kicsit olcsóbb is lehet Alonsónál! Azt a pénzt a fejlesztésre költhetjük, és remélhetőleg harcolni tudunk a bajnoki címért.”

„Nem mondanám, hogy aggaszt engem” – beszélt arról, hogy a Red Bull Szocsiban hivatalosan is elbúcsúzott a konstruktőri világbajnoki címtől. „Idén nem voltunk olyan dominánsak, mint az előző négy évben, de ez elkerülhetetlen. Nem maradhatunk örökké a csúcson. Nem félek attól, hogy jövőre ismét hátrébb kerülünk, nem félek, hogy egy lejtőn indultunk el lefelé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: