DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Mi fogunk dominálni még évekig

Az Orosz Nagydíjon F1-es konstruktőri címet szerző gárda üzleti vezetője, Toto Wolff szerint a rivális csapatok azon ügyködnek, hogy letaszítsák őket trónjukról, ők viszont arra készülnek, hogy még évekig maradjanak.

„Alig nyertünk meg egy világbajnoki címet, és máris cunamival kell szembenéznünk minden irányból, amelyek próbálják helyreállítani a régi rendet. Ez az, amit a múlt mutat a McLarennel, Ferrarival és Red Bull-lal” – utalt az üzleti ügyvezető igazgató címét betöltő Wolff a motorfejlesztésre vonatkozó szabályok körüli érdekekre. A rivális motorgyártók enyhítést akarnak, míg a Mercedes, amelynek előnye a V6-os turbóerőforrással sokáig kitarthat, ragaszkodik a korábban kijelölt szabályokhoz.

Wolff egy előző megszólalás során beszélt arról, jelenleg a Mercedest tartják a Formula-1 rosszfiúinak, mert az enyhítés útjában állnak. „Korrektek akarunk lenni, és tisztelni az előírásokat. Egy szabályozás van érvényben, mi pedig semmi mást nem akarunk követni. Talán ez az ár, amit meg kell fizetni, ha nyerünk. Láttuk a múltban a Red Bullt, amikor egy trendi kis csapatocskából valami mássá alakultak. Amikor lendületbe jöttek, rögtön megkezdődött az ellentámadás.”



„Valaki azt mondta, hogy a tegnapi hazafutások nem nyerik meg a holnapi játékot, ez pedig igaz. Nem lehet a múltban bízni, és azt mondani, mindig is így mentek a dolgok. Ebben nem hiszek. Ez a játék sokkal lendületesebbé vált, mint sok évvel ezelőtt volt, de azt hiszem, mi rendelkezünk azzal, ami kell hozzá.”

„Nagyszerű emberek vannak nálunk, a megfelelő források, és két nagyszerű versenyző. Ezek az összetevők, amik szükségesek ahhoz, hogy a csúcson legyünk. De realistának is kell lennünk abban, hogy mire számítsunk a következő évektől, a cél pedig folytatni, amibe belekezdtünk. A dolgok néha véget érnek, de remélhetőleg még messze vagyunk tőle” – beszélt a jövőről Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: