DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marchionne: Egy Ferrari, amelyik nem nyer, nem Ferrari

Sergio Marchionne, aki hivatalosan hétfőn foglalta el a Ferrari elnöki székét, kinyilvánította határozott céljait az F1-et illetően. Az olasz üzletembert feldühíti a győzelem hiánya, ezen minél hamarabb változtatni akar.

„Meg kell rúgnunk néhány hátsót, és ezt minél előbb kell megtennünk” – mondta az Autocar magazinnak adott őszinte hangvételű interjúban. „Kerül amibe kerül. Elbaltázhatjuk, de nincs vesztenivalónk, nem igaz? Kockáztassunk valamit.”

„Mindig emlékeztetnek, hogy a versenyzés nem egy tudomány, bizonyos számú tényező befolyásolja a teljesítményt. Azután elmentem Monzába, és azt láttam, hogy az első hat autó között egy Ferrari sincsen, még csak Ferrari-motoros sem, a vérnyomásom pedig az egekbe szökött.”



Marchionne elismerte, hogy bár az utcai részlegen is változások fognak történni, az elsődleges számára az, hogy a Formula-1es istálló újra sikeres legyen. „Továbbra is az a legfőbb célom, hogy a Ferrarit előbbre juttassam. Egy Ferrari, amelyik nem nyer az F1 pályáin, nem Ferrari. Élni tudok azzal, hogy vannak balszerencsés időszakok, de ez nem válhat a márka állandó jegyévé.”

Eközben Marchionne elődje is megszólalt, borsot törve korábbi munkaadója orra alá: Luca Di Montezemolo tegnap a Rai televízióval közölte, hogy Fernando Alonso jövőre biztosan nem marad a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: