DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Immár biztos: Alonso elhagyja a Ferrarit

Eddig is sejthettük, hogy Fernando Alonso elhagyja a Scuderiát az év végén, most pedig már a Ferrari távozó elnöke, Montezemolo is megerősítette ezt. F1 vagy szünet, csak ez a kérdés maradt nyitva.

Hosszú hetek óta sejteni lehetett, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit, Sebastian Vettel Red Bulltól való távozásának bejelentése óta pedig már szinte tényként kezelhettük ezt. Belső információk szerint a csapat bármelyik pillanatban bejelentheti hivatalosan is, hogy Vettelt szerződtette a következő évekre, Alonso viszont minden jel szerint továbbra is csak tárgyal a McLarennel és / vagy a Hondával. Az Autosprint egyébként úgy tudja, hogy Alonso és a japán motorgyártó szinte minden lényeges kérdésben megegyeztek, az utolsó vitás kérdés egy lelépési záradék lehet.

alonso_suz_D



Persze hivatalos megerősítés semmiről sem érkezett, ám a távozás borítékolható, különösen annak fényében, hogy a Ferrari hétfőn távozó elnöke Luca di Montezemolo is erről beszélt tegnap a Rai televízióban: „Fernando két okból hagyja el a Ferrarit” – mondta az olasz mintegy megerősítve azt, hogy Alonso öt év után elmegy Maranellóból.

„Egyfelől azért, mert szeretné más környezetbe bebetonozni magát, másfelől pedig azért, mert abban az életkorban van, ahol nem várhat arra, hogy újra nyerjen. Csalódott volt, hogy hosszú éveken át nem lett bajnok újra, így most új ösztönző erő kell neki” – mondta Montezemolo, megerősítve azt, amit a pletykák régóta tudni véltek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: