DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hakkinen szerint csoda lenne, ha a McLaren-Honda azonnal nyerne

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen nem számít arra, hogy a McLaren és a Honda partnersége az első pillanattól kezdve gyümölcsözően alakul majd az F1-ben.

hakkinen dennis



Egyelőre nagy talány, hogy a McLaren két visszafogottabb szezon után mihez tud majd kezdeni jövőre új partnerével, amelytől a gyári támogatást is megkapja. Talán éppen ez a bizonytalanság tartja vissza Fernando Alonsót is attól, hogy leszerződjön a wokingiakkal. A csapat egykori versenyzője, Hakkinen mindenesetre nem vár azonnali győzelmeket a régi-új partnerségtől.

„Az F1-es karrierem során több motorgyártóval is együttdolgozhattam. Tapasztalatom szerint pedig ha egy csapat beszállítót vált, az első évben nem lesz teljesen elégedett az eredménnyel” - mondta a finn a Hermesnek. „Kisebb csodának tartanám, ha a Honda azonnal az élen lenne, de persze kétségtelen, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkeznek már a motorsportban.”

Hakkinen neve ugyan a sikerei révén egybeforrt a McLaren Mercedesszel, ám a stuttgartiakon kívül három másik motorgyártó termékeit is vezethette az F1-ben. 1991-es debütálásakor a Lotusnál a Judd, majd a következő évben a Ford Cosworth erőforrásai dübörögtek autójában, majd a McLarennél 1994-ben egy évig a Peugeot volt a beszállító. Ezt követően érkezett meg a Mercedes, akik az első két évükben nem is tudtak nyerni a wokingiakkal. Tehát ha valaki, a finnek máig legsikeresebb versenyzője pontosan tudja, hogy milyen nehéz is megtalálni az összhangot egy új gyártóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: