DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bianchi - A kedvenc Suzuka és az esős őrület

Hátborzongató visszaolvasni Jules Bianchi nem sokkal balesete előtt rögzített szavait egy a történtek miatt nem publikált interjúban. Többek közt kedvenc F1-es helyszínéről és az esőről kérdezték...

Bianchi 9



 

Az egyik vezető motorsportmagazin nem sokkal a Japán Nagydíj előtt interjút készített Jules Bianchival, ám a baleset miatt végül nem publikálták az anyagot. Ebből az interjúból közlünk most néhány mondatot, s a történtek fényében különösen keserűen olvashatjuk, milyen lelkesen nyilatkozik a szerencsétlenül járt francia versenyző Suzukáról és az esőről. Amikor arról kérdezték, melyik a kedvenc F1-es pályája, Bianchi így felelt:

„Tulajdonképpen Suzuka. Persze csak tavaly jártam ott először, buktam az első szabadedzésen, ezért ki kellett hagynom a másodikat, majd a futam első körében ütköztem. De ettől függetlenül nagyon jól szórakoztam abban a néhány körben, amit megtettem. Ezenkívül Spát és Monacót is nagyon szeretem” – mondta a francia, majd amikor megemlítették neki, hogy az elsőkörös ütközése van der Gardével hasonló volt az 1990-es Senna-Prost balesethez, nevetve így felelt: „Azt hiszem, az volt az egyetlen különbség, hogy mi nem a bajnokságért harcoltunk.”

Mivel nedves pályán rendszerint remekel, később azt a kérdést is feltették Bianchinak, hogy örülne-e, ha minden versenyen szakadna az eső. A francia így felelt: „Ilyenkor sokkal nehezebb minden, de a versenyek is jóval őrültebbek lesznek, ha esik. A csapat rendszerint remek stratégát dolgoz ki, Max és én is jó munkát végzünk esőben, több jó eredményt értünk már el ilyen körülmények közt. Szóval igen, több ilyen őrült futamot szeretnék!”

Amikor azt kérdezték az F1-ben a nők egyik kedvencének számító Bianchitól, hogy szívesen lenne-e modell, a francia versenyző nevetve felelt: „Nem, túl alacsony vagyok, és nem is nézek ki elég jól. Szóval nem menne...” – mondta, majd amikor hozzátették, hogy számos házassági ajánlatot kap, kacagva a szomszéd asztalnál ülő Marussia-ruhás lányra mutatott: „Tényleg? Hát, a következő feleségem ott ül...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: