DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher, GoPro, Moncet – Mi az igazság?

Nagy veszteségeket könyvelt el a GoPro, miután néhány napja egy francia F1-es újságíró állítólag Schumacher fiára hivatkozva közölte, hogy a sisakkamera okozta a hétszeres bajnok sérülését. Állítólag.

Néhány nappal ezelőtt jelentek meg azok a hírek a nemzetközi sajtóban, hogy egy francia újságíró, Jean-Louis Moncet kiderítette, hogy miért szerzett Michael Schumacher olyan súlyos sérüléseket decemberi síbalesetében. A beszámoló szerint az Europe 1 rádiónak nyilatkozó Moncet elmondta, hogy Michael Schumacher fiával, Mickkel találkozott, aki több részletet is elárult neki a balesetről.

moncet



E beszámoló szerint nem maga az ütés okozta a súlyos károsodást, hanem a sisakjára szerelt GoPro kamera rögzítése. A következmények nem maradtak el, a Reuters most azt adta hírül, hogy a sikeres amerikai cég részvényei Moncet állítólagos nyilatkozatának elterjedését követően 16 százalékot estek, így érthető módon a cég egy képviselője is megszólalt, aki elmondta, hogy szeretnék kideríteni, mi az igazság Moncet nyilatkozatával kapcsolatban:

„Próbálunk több információhoz jutni a Jean-Louis Moncet-től származó eredeti megnyilatkozásról. A mai tweetje alapján úgy tűnik, hogy ezek az információk nem is egy családtagtól származnak” – mondta a GoPro munkatársa. Az információk, melyekre utalt, a GoPróval kapcsolatos megjegyzések mellett Schumacher állapotára is vonatkoztak, tudniillik hogy a német legenda „lassan ébredezik”.

gopro_helmet

A kamerát egyébként már korábban is összefüggésbe hozták az esettel, ám eddig nem nevesítették a típust. Ám van még egy csavar a történetben: Jean Todt múlt heti félrefordított nyilatkozata után ismételten valamilyen félreértés történhetett, hiszen Moncet határozottan tagadja, hogy az értesülések Mick Schumachertől származnak.

„Fejezzék be a találgatást! Azt mondom, láttam Mick Schumachert, de azt nem mondom meg, hogy hol, nem állítom, hogy beszéltem vele, ahogy azt sem, hogy interjút csináltam vele. Világos?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: