DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hasznos tapasztalatok, sok élmény és 2. hely a HOFEKA Kupán

Ha a remélt eredménnyel nem is, hasznos tapasztalatok garmadájával mindenképpen gyarapodott a Qualisport Racing kamionos formációja a tereprali-ob idei negyedik futamaként megrendezett HOFEKA Kupán. Kovács Miklóst és gárdáját a viadal vasárnapi zárónapján is megtalálta a technika ördöge, így a Scania-trió végül a kamionos kategória 2. helyén fejezte be a Gyulán és térségében tartott megmérettetést.

Az afrikai terepen pallérozódott dunaszentbenedeki hármas a legjobb idővel zárt a futam prológját, majd a szombati napon hiába kezdtek átütő formában, a kormánykardán meghibásodása miatt időt veszítettek és visszaestek a 2. helyre. Ettől kezdve tehermentesen tehettek próbát az összeszedett hátrány ledolgozására: a szombat délutáni két szakasz megnyerésével 5 percet sikerült ledolgozni a 22 percnyi hátrányból, ám vasárnap délelőtt újra közbeszólt a technika ördöge. A zárónapi első szakasz végére eltörött a Scania Qualisport Torpedo egyik laprúgója, ami jól szemléltette azt is, hogy milyen mértékű hajsza zajlott a Viharsarokban. A napi második szakasz félbeszakítása után a szervizparkban javított a Qualisport-legénység, akik délután újabb rohamot indítottak, ezúttal már kizárólag az élvezet kedvéért: az utolsó két szakaszt a legjobb kamionos idővel zárták, az értékelésben pedig a kategória 2. helyén fejezték be a kiváló hangulatú, a versenynaptárba egy évnyi szünet után visszatérő derbit.



„Bár ezúttal nem sikerült megszerezni a győzelmet, túlzás nélkül mondhatom, hogy fantasztikus terepralis hétvégénk volt Gyulán és környékén. Ebben a versenyben minden megvolt, ami ennek a sportnak a savát-borsát adja: szuper pályák, remek csata és kiváló hangulat! Sajnos a technikával szombaton és vasárnap is akadtak gondjaink, de egyrészt tényleg óriási volt a tempó, másrészt pedig azért jöttünk, hogy élesítsük és próbálgassuk a versenygépet. Rengeteg hasznos tapasztalattal gyarapodtunk, ráadásul ritkán van alkalmunk idehaza olyan jó hangulatú kamionos különmeccset vívni, mint amilyen ez a mostani volt. Köszönet a csapatomnak a munkáért, a szervezőknek azért, hogy visszakaptuk ezt a csodás futamot, a szurkolóknak pedig azért, hogy szép számban képviseltették magukat a pályák mentén és újra bebizonyították, hogy az országnak ezen a részén tényleg érdemes ilyen versenyeket rendezni” – értékelt a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós, aki ezúttal is két állandó harcostársával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel versenyzett.

A tereprali-ob a Raid of the Champions elnevezésű, Nyirádon és térségében bonyolítandó viadallal zárul november 9-11-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: