DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Autóversenyzőkkel szervez kampányt Kiss Norbert

Bódis Kálmán, Burkus Egon, Nagy Dániel, Szomszéd Lali. Ők azok a magyar autóversenyzők, akikkel Kiss Norbert nekivág a Macskaárvaház Alapítvány egyszázalékos kampányának.

Az idei évtől ugyanis a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, hatszoros magyar bajnok autóversenyző alapítványa arra kéri az állatbarát embereket, személyi jövedelemadójuk egy százalékát ajánlják fel állatmentésre, valamint a gyermekek és idős emberek gyógykezelésére szolgáló macskaterápia itthoni elterjesztésére.

th



„Mindeddig lényegében a saját forrásokból, valamint barátaink adományaiból, önkéntes munkájából működtetünk állatmentő tevékenységünket. Ahhoz, hogy továbblépjünk, ennél is több kell” - magyarázza Kiss, aki hétvégén, a Nemzeti Autósport Szövetség gyorsasági szakágának díjátadó ünnepsége után tartott rögtönzött megbeszélését azokkal az autóversenyző kollégáival, akik azonnal igent mondtak felkérésére.

„Megható és örömteli, hogy alapítványunk kuratóriumi tagja, Kiss Norbi nagyszerű embereket, hiteles személyiségeket, népszerű magyar sportolókat győzött meg minden korosztályból az állatvédelem ügyének. Arra fogjuk kérni őket, környezetükben és a nyilvánosság előtt is hívják fel a figyelmet állatvédő és gyógyító tevékenységünk fontosságára” - magyarázza Bóday Csilla, a Macskaárvaház Alapítvány titkára, aki a következő hetekben Kiss Norbi állatbarát autóversenyző kollégáival részletesen is elbeszélget az alapítvány céljairól, tevékenységéről és várhatóan mindannyian az alapítvány központjában, a kis Heves megyei faluban, Kápolnán is tájékozódnak majd az ott zajló önkéntes munkáról.

A kampányban szereplő autóversenyzők röviden elmondták, miért és mit tudnak segíteni majd a macskaárvaháznak.

Bódis Kálmán: Kedvesemmel együtt nagyon szeretjük az állatokat, több mentett állattal, kutyákkal, macskákkal élünk együtt, ezért azonnal igent mondtam Kiss Norbi alapítványnak. Szívesen és büszkén segítem a Macskaárvaház Alapítványt. Szeretném itthon és külföldön baráti  körben is felhívni a figyelmet az itt zajló állatvédelmi munkára.

Burkus Egon: Vegetariánusként számomra természetes az állatok szeretete, tisztelete, már korábban is igyekeztem segíteni Norbiék alapítványát és büszke vagyok arra, hogy a Swift Cup Europe teljes magyar mezőnye úgy döntött: a Macskaárvaház Alapítvány matricájával a versenyautójukon versenyeznek. Bizonyára ez így lesz 2018-ban is.

Nagy Dániel: Már múlt év decemberben besegítettem Norbiék Macskaárvaház Alapítványának árva állatok örökbeadásában, szóval immáron az alapítvány önkéntesének tekintem magam, így természetes volt számomra, hogy ebben a kampányban is segítek.

Szomszéd Lali: 13 évesen egyelőre nem vagyok személyi jövedelemadó-alany, így én magam egyelőre nem tudom felajánlani az egy százalékom - mondja nevetve Lali, majd hozzáteszi: szeretnék barátaim, osztály- és iskolatársaim körében és elsősorban szülővárosomban, Egerben sokakat rávenni: ajánlják fel adójuk egy százalékát a Macskaárvaháznak.

Természetesen maga Kiss Norbi sem tétlenkedik: a Rádió1-ben már januártól fut egy reklám, amelyet ő maga mondott fel és amelyben szenvedélyes szavakkal érvel az árva állatok mellett. 

th2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: