DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Dupla bajnoki cím!

Komolyabb tét nélkül utazott a szezonzáró versenyhétvégére az MR Racing drag versenyzője Kiss György, hiszen az előző versenyen már bebiztosította az Országos Drag Bajnokság és a Drag Kupa AP3-as kategória bajnoki címét.

Október első hétvégéjén, Kiskunlacházán rendezték az Évadzáró Nemzetközi Honda találkozót, ahol Kiss György több komoly ellenfelet is kapott.

kiss_klachaza_003



„Szombaton sikerült elsőként kvalifikálnom, majd 10.1 másodperces idővel jutottam a döntőbe, ahol 0,01 másodperccel kikaptam egy lengyel versenyzőtől. A műhelyben maradtak a computer epronjai, ezért nem tudtam turbónyomást növelni, de nem vagyok csalódott az eredmény miatt, jó kis verseny volt” – kezdte a beszélgetést Gyuri.

Másnap már a bajnokság záró versenye volt, ahová a lengyel versenyző is benevezett. Gyuri boldog volt, hogy ezen a napon visszavághat a szombati eredményért.

kiss_klachaza_002

„Vasárnapra az volt a célom, hogy bemenjek 10-es idő alá. Ezen a napon 0,8-as turbónyomásról epron cserével sikerült menni magasabb nyomáson is. Sokat nem tudtam autózni, mert rengetegen voltak. A négy közéjutásnál sajnos kiejtettem magam egy beugrás miatt, de végre sikerült a 9,9-es időeredmény. Ezért küzdöttünk idén, hiszen így látszik a fejlődés az autón” – tette hozzá Gyuri.

A szezon végeztével az autó kap pár fejlesztést és módosítást és a csapat gőzerőkkel dolgozik rajta, hogy egy komoly váltó kerüljön az autóba, hogy akár kétbáros nyomáson is tudjon jövőre versenyezni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: