DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Vincze Hanna: Egy kislány nagy visszatérése

Újabb remek eredményekben reménykednek a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosai. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában ezúttal a csehországi Vysoke Myto-ban állnak rajthoz a fiatalok. A nemrég véget ért Junior Európa-bajnokság ezüstérmese, Kovács Zoli újabb győzelmekre készül a Mini GP Stock kategóriában, ahol éppen csapattársa, az olasz bajnokságban edződő Kecskés Bence lesz a legnagyobb ellenfele. A PW50-ben az ifjabbik Kecskés, az eddig valamennyi versenyt megnyerő Tomi szeretné folytatni eddigi remek sorozatát, amelyben a Szilágyi-testvérek, illetve a sérülésből visszatérő Szilárd Zalán akadályozhatja meg, míg a Mini GP Opent lassan megszokó Varga Tibi is dobogóra állna. De, ami igazán örvendetes, a tavaly PW50 Speciál kategóriában bajnoki címet szerző Vincze Hanna ezen a hétvégén végre visszatérhet!

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára a csehországi Vysoke Myto-ban folytatódik a hétvégén az idei bajnoki szezon. A PW50-sek mezőnyében ott lesz az a Kecskés Tomi, aki eddig valamennyi futamot megnyerte, így fölényesen vezet összetettben, holott ez az első szezonja.

„Nagyon várom már, hogy újra versenyezhessek. Az eddigi helyszínekkel ellentétben sosem mentem még ezen a pályán korábban, ami komoly kihívás lesz a számomra. Igyekszem a lehető leghamarabb megismerni a pályát, és természetesen így se lehet más célom, mint a győzelem” – jelentette ki Tomi.

Egy biztos, nem lesz egyedül a legkisebb kategóriában, hiszen csapattársai közül szintén ott lesznek a mezőnyben a Szilágyi-testvérek – akik közül Krisztián többször is felállhatott már a dobogóra, míg Milán is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat –, valamint Szilárd Zalán, aki az előző, Kakucson rendezett versenyen kisebb agyrázkódást szenvedett. A két Szilágyi-fiú nagyon várja a versenyt, holott sosem motoroztak még a cseh pályán. Rengeteget edzettek a nyári szünetben – a motorozás mellett úszó-, és karate táborban is voltak –, így erőnléti gondjaik biztos, hogy nem lesznek.

 



„Szerencsére nem volt komoly bajom a múltkori bukást követően, maximálisan felépültem, így visszatérek a pályára. Kétszer már korábban versenyeztem itt, így ismerem a vonalvezetését, és szeretek is rajta menni. Egyelőre a középmezőnyt célozhatom meg, de szeretnék minél előbb végezni. Ha képes leszek folyamatosan gyorsulni, és az időmérőn, valamint a futamokon képes leszek kihozni a maximumot magamból, akkor már elégedett leszek” – állította Zalán.

A Mini GP Stock kategóriában szintén minden esély megvan arra, hogy a csapat motorosai legyenek a legjobbak. Az olasz bajnokságban edződő Kecskés Bence legutóbb mindkét futamot megnyerte – igaz, ismét eltörte a kezét, így most újabb gipszben töltött hetek után tér vissza – míg a nemrég véget ért Junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli – aki az utolsó öt Eb-futamból hármat megnyert, kettőn pedig harmadik lett – egyaránt esélyes a győzelemre. Abszolút nem kizárt, hogy ugyanúgy kettős győzelmet aratnak, mint tették azt legutóbb Kakucson, az első versenyen. Bence a pálya vonalvezetését ismeri korábbról, hiszen még PW50-el versenyzett itt, és most a Mini GP Stock kategóriában készül győzelemre. Érdekesség, hogy Zoli nyert itt tavaly a PW50-esek között, így nagy csata várható a csapattársak között.

„Nagyon várom már a hétvégét, amiből a maximumot szeretném ismét kihozni. Ugyan tavaly a PW50-es kategóriában mindkétszer nyerni tudtam itt, azaz magát a pályát ismerem, ám ez most más kategória. Motivált vagyok, az Európa-bajnoki ezüst után ebben a sorozatban is bizonyítani szeretnék” – nyilatkozta Zoli.

A Mini GP Open-ben Varga Tibi is lassan ráérez az új kategóriára – mindkét futamon a második helyen zárt már Kakucson –, így egy mostani jó szereplés akár arra is jó lehet, hogy az ifjú tehetség előrelépjen az összetett ötödik helyéről, és célba vegye akár a kategória bajnoki címét.

„Az egy hónapos szünetben sikerült ledolgoznom a többiekkel szemben azt a hátrányt, ami volt a szezon kezdetekor. Felvettem az új kategória ritmusát, hiszen sokat edzettem. Nem titok, nagy elvárásaim vannak saját magammal szemben, mindenképpen dobogóra akarok állni, ráadásul nagy vágyam, hogy a legutóbbi szereplésemet felülmúljam. Sosem mentem itt korábban, így ismeretlen lesz a pálya, amit a pénteki edzéseken szeretnék a lehető legjobban kiismerni” – közölte Tibi.

És a végére maradt a legörvendetesebb bejelentés: a tavaly a PW50 Speciál kategóriában bajnoki címet szerző Vincze Hanna féléves kihagyást követően ezen a hétvégén végre rajthoz állhat az idei szezonban először. Hanna már korábban elkezdett edzeni, folyamatosan motorozott, készült a visszatérésre, és ennek köszönhetően ott lesz a többiekkel.

„Tavaly ezen a pályán szereztem meg a bajnoki címet, így külön öröm a számomra, hogy itt térhetek vissza. Ezen a hétvégén a Motard Open kategóriában állok rajthoz, mégpedig mindenféle tét, illetve teher nélkül. A többiek motorja sajnos jóval erősebb, mint az enyém, de ez jó alkalom a számomra, hogy ismét megszokjam a versenykörülményeket a hosszú kihagyást követően” – fogalmazott Hanna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: