DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Sajtós Dénes: Baleset a teszten

Nem indult jól a Sajtós Dénes-Paizs Róbert 2017-es szezonja, mert a Hell 23. Miskolc Rallye tesztjén balesetet szenvedtek. A srácok jól vannak, ám az autó olyan állapotba került, hogy az első versenyt ki kellett hagyniuk.

A Miskolc Rallye-ra készülve egy teszt vetett véget a versenynek, ahol Dénes a fékerő állítgatása után felborult autóban találta magát. Az autó annyira megsérült, hogy így nem lehetett vele elindulni Miskolcon. Szerencsére a csapatnak van egy tartalék karosszériája, aminek az átépítését már el is kezdték a srácok, hogy az Ózd Rallye-n ott tudjanak lenni.



Szerencsésebben indult a csapat másik versenyzőjének, Kiss Györgynek a 2017-es szezonja, aki a téli felkészülési időszakban új autó építésébe fogott. „Sikerült megvásárolnom Vogelsinger Sándortól az Amerikában dragra épített karosszériáját, amit összeépítettem a saját alkatrészeimmel. Ez csővázas Coupe, amivel Sanyi megnyerte a King of Europe-ot” – kezdte a beszélgetést Kiss György. 

Az összeépítés mellett Gyuri pár fejlesztést is bevetett és továbbiak várhatók a következő verseny előtt. Az autó első kilométerei sok állítgatással jártak, de a befektetett munka meg hozta a gyümölcsét. „Sikerült megnyerni a kategóriámat és az elvárt 10.2-es időt is összehoztam. A Super Final-ben pedig a második helyet szereztem meg. Itt a nap nyolc leggyorsabb autója vesz részt” – zárta a beszélgetést Gyuri.

Míg Dénesék az átépítés kellemetlenségeivel készülnek a hó végi Ózd Rallye-ra, addig Gyuri sem tétlenkedik, újra programoztatja a motort és egy kapcsolókörmös váltót is megpróbál beszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: