DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A magyar autósport sem működhetne nők nélkül

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, az FIA által kiadott ajánlásnak megfelelően, szimbolikusan, a Nemzetközi Nőnapon hozta létre a „Nők az Autósportban Bizottságot”, melynek olyan elhivatott, régóta az autósportban tevékenykedő hölgyek lettek a tagja, akik mertek nagyot álmodni ebben a férfias sportágban.

A bizottság vezetője, Budai Boglárka, az FIA Nők az Autósportban és az FIA Off Road bizottságának tagja. További tagjai Gazsi Júlia, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese, Szijjártó Sarolta, az FIA Truck Racing Bizottságának tagja, Vogel Adrienn, gyorsasági autóversenyző, Zubai Márta, HR és kommunikációs szakértő.

17190812_765487253600948_857853165111105837_n



A magyar Bizottság, a 2012-es és 2016-os FIA szemináriumokon megfogalmazott elvek és ajánlások mentén, olyan projektekre és témakörökre szeretné fektetni a hangsúlyt a sport és a promóció mellett, mint például az oktatás.

„Az egyik legfontosabb feladatomnak az oktatási projekteket tartom, célom, hogy a fiatal lányok (pálya)választási lehetőségeit kibővítsem, látókörüket szélesítsem” – mondta a bizottság vezetője, Budai Boglárka.

„A korral és a modernizációval haladnia kell a szervezeteknek is. Sokan azt hiszik, hogy az autósport csak a férfiakról szól, pedig a teljes siker nem valósítható meg nők nélkül az autósporban sem. Ezt bizonyítja a már évek óta az MNASZ-ben dolgozó, illetve versenyző hölgyek dicsősége is. A jövő sikereiért pedig mi vagyunk a felelősek, ezért is alakítottuk meg az MNASZ Nők az Autósporban Bizottságát!” - tette hozzá Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: