DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Idén visszatér egy nemzetközi széria a Hungaroringre

Gyulay Zsolt beszélt a mogyoródi versenypálya felújításáról és ez előttünk álló szezonról is, amelyben a megszokott nagy sorozatokon kívül egy visszatérőt is köszönthetünk majd.

Ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk, az idei szezonban is több komoly nemzetközi esemény látogat el hazánkba, a Hungaroringre. A mogyoródi pályán gőzerővel folynak az előkészületek, ősszel folytatódik a felújítás, de természetesen már a későbbiekre is gondolnak - Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt elnök-vezérigazgatója arról beszélt a Hungaroring Magazinban, hogy már a 2018-as idénnyel is foglalkoznak.

Gyulay szerint jelenleg az üzleti tervezés és a versenynaptár feltöltése zajlik, de utóbbi már szinte kész van: nagyjából kettőszáz-kétszázhúsz napot hasznosítanak a pályán 2017-ben és már a 2018-as idényre kötnek le eseményeket. Az elnök hangsúlyozta: ez a tevékenység önfenntartó, nem kapnak állami támogatást, a sok versenyből, tesztből (hivatalos vagy éppen titkos), valamint egyéb, az autósporthoz szorosan nem kapcsolódó eseményekből (pl. autómárkák bemutatói) tartják fenn magukat.

hungaroring



A magyar pályára májusban érkezik a WTCC mezőnye, de ellátogat Magyarországra a DTM, a Kamion-Eb és természetesen a Formula-1 is, amelyhez ezúttal egy hivatalos teszt is csapódik a versenyt követő héten. Ezen felül idén ismét megnézhetjük a Ferrari Challenge küzdelmeit is, ami Gyulay szerint nagyon népszerű sorozat - a megszokott nemzetközi szériákon felül tehát ennyi pluszt is nyújt majd idén a Ring.

A magyar pálya meg is újul a jövőben, októberben megkezdődhet a bontás és a felújítás első szakaszában az 1-es, valamint a 14-es kanyar közötti lelátók, illetve az új fejépület (a mostani Super Gold helyére) építésére kerülhet sor. A távolabbi tervek között szerepel az is, hogy egy egész éves látogatóközponttá alakítsák a Hungaroringet és környékét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: