DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Tomracing: Díjeső az utánpótlásnak

A Tomracing Motorsport utánpótlás csapata remekelt az idei szezonban és az év végi díjátadó ünnepségen háromszor is értük szólt a magyar himnusz.

A Tomracing Motorsport rendkívül büszke fiataljaira, akikkel ebben a szezonban kezdett el foglalkozni a gyorsasági motorsport utánpótlás keretein belül. Négy ifjú tehetséget, Babonics Márkot, Oláh Barnabást, Surányi Balázst és Kovács Zoltánt felkarolva kezdték meg a 2016-os bajnoki esztendőt, mellettük Surányi Zoltán versenyzőként, mentorként, szerelőként és nem utolsó sorban apaként állt helyt valamennyi versenyen.

A MAMS Utánpótlás és Rövidpályás Országos Bajnokság mellett az Ifjusági Nemzetközi Motoros Bajnokság ünnepélyes díjkiosztóját a hétvégén tartották a szlovákiai Somorján.

tomracing-kovacs-zoltan-2016-podium-1



Kovács Zoltán, 8 éves - PW50 kategória – Magyar Bajnok és Ifjúsági Nemzetközi Bajnok

Zoli teljesítménye elképesztő volt a szezonban, az idei évben 12 versenyből 10-et megnyert, olykor szoros csatákban, olykor pedig toronymagasan, ezért joggal volt boldog az ünnepségen:

„Nagyon örülök az első helyezésnek, nagyon szeretek motorozni és versenyezni és alig várom, hogy kipróbáljam az új motoromat!” – fogalmazott röviden és tömören a legkisebb Bajnok, aki jövőre már egy Honda NSF 100-as nyergében fog motorozni.

tomracing-olah-barnabas-2016-podium-1

Oláh Barnabás, 10 éves – Mini Gp Pro kategória – Magyar Bajnok és Ifjúsági Nemzetközi Bajnok

Barnabás első szezonja volt ebben a kategóriában és évközben még motort is váltott, mellyel nagyon hamar sikerült összeszokni és jöttek is az eredmények. A bajnokság az utolsó fordulóig nyitott volt és végül három futamgyőzelme és megannyi dobogós helyezése után joggal örülhetett a bajnoki címnek:

„Boldog vagyok, hogy megnyertem a MiniGP Pro kategóriát, ahol most mentem először! Sokat edzettünk év közben, voltak jó és rossz versenyek és nagyon erősek voltak az ellenfelek is. Jövőre is ezzel a motorral fogok versenyezni, szeretnék még gyorsabb lenni a pályákon és már várom a következő szezont! – jelentette ki Barnus, aki a tervek szerint jövőre címvédő akar lenni.

tomracing-suranyi-zoltan-2016-podium-1

Surányi Balázs, 10 éves – Mini Gp kategória – Magyar Bajnokság 5. helyezet, Ifjúsági Nemzetközi Bajnokság 6. helyezett

Balázs a MiniGP 26 fős mezőnyében érte el az a remek eredményt, és az egyik futamon elszenvedett komoly balesete miatt 3 futamot is ki kellett hagynia, de utána ugyanúgy küzdött a pályán:

„Örülök az eredménynek, de nagyon nehéz szezon volt, és az a bukás is rossz volt. Nagyon élveztem a versenyeket és a csatákat, sőt a legjobb az utolsó előtti verseny volt ahol a német bajnokság versenyzői ellen mentem, akiknek erősebbek a motorjaik. Velünk megint jó lenne motorozni! – mondta el Balu, aki apja mintájára a robogó versenyzésben is helyt állt, és még nem dőlt el jövőre hol folytatja. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: