DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kecskeméti Márk a Supermoto Kupa győztese!

Lezárult a MAMS Supermoto kupasorozat 2016-os szezonja, melynek kategóriáiban a Tomracing motorsport versenyzői is érdekeltek voltak. Az Euro-ringen rendezett végső összecsapáson Kecskeméti Márk szó szerint mindent vitt – pole pozíció és két futamgyőzelem, de Hartmann Ferenc eredményesen teljesített!

Kecskeméti Márk, Supermoto Prestige Kupagyőztes:

kecskemeti-mark



„Nagyon vártam a hétvégi záróeseményt, hiszen itt dőlt el az S1 kategória végső sorrendje! Bicaj, úszás, falmászás és futás, majd motorozás - most is így készültem a megmérettetésre, nem tértem el a jól bevált módszerektől. Szombaton az első szabadedzésre jól felkészített motorral, de még használt szett gumikkal álltam oda, majd a kvalifikáción az új abroncsokat felhasználva, egy jól sikerült körrel megcsíptem a pole pozíciót! Az első versenyem nem alakult zökkenőmentesen, a rajtnál kicsit bealudtam, de aztán kellő összpontosítással, előzésekkel visszaverekedtem magam az élre, ott is intett le a kockás zászló. A második futamon már kicsivel jobban rajtoltam, és a második helyről a jobb kigyorsításoknak köszönhetően rövidesen átvettem a vezetést, majd hazahoztam a motort - és az év végi kupagyőzelmet is. Igazán boldog vagyok, nagyon jól esett a sok-sok gratuláció, és elismerés! Még nem tudom, mit hoz a jövő, de ha lehetőségem lesz rá, a következő szezonban mindenképp szeretném kipróbálni magam a közép-kelet Európa kupa küzdelmeiben, a Tomracing Motorsport színekben!” - zárta mondandóját a kupagyőztes!

Hartmann Ferenc, Supermoto S2 3.helyezett: 

hartmann-ferenc

„Másik motorral vágtam neki a szezonzáró fordulónak, és mivel csak szombaton ültem rajta először, az ismerkedéssel telt egy kis idő, de az időmérőn negyedik lettem. Persze koránt sem tudtam kipréselni a maximumot, de az már érezhető volt, hogy stabilabb és gyorsabb vagyok ezzel a géppel a kanyarokban. Az összeszokáshoz még sokat kell majd motorozni, de örömteli számomra, hogy már a szombati etapok során magabiztosabban tudtam menni. A versenyekre a technika kicsit kibabrált velem, a rajtokat rendre elrontottam, de ezt könnyen sikerül majd orvosolni. Mindkét futamban negyedikként értem be, de rengeteg maradt még bennem és a motorban is! Az évet a harmadik helyen zártam - és mindent figyelembe véve maximálisan elégedett vagyok!” - mondta el a boldog dobogós.

Biel Richárd, a Tomracing Motorsport csapatvezetője:

Idén csöppentünk a supermotozás világába és fiúknak köszönhetően jobb bemutatkozásról nem is álmodhattunk volna. Márk eddigi eredményei is magáért beszéltek és idén is megmutatta, hogy Magyarországon ő a legjobb! Az év folyamán nagyon jó versenyeket láthattunk, egyes futamok a VB hangulatát idézték, komoly előzésekkel és csatákkal. A jövő évi szakágvezetői tervek már nyilvánosak, bízunk benne, hogy sikerül véghezvinniük és akkor még közelebb kerülhetünk a nagy SM nemzetekhez. Természetesen mi szeretnénk folytatni a megkezdett munkát és várjuk a következő szezont! 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: