DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kiss Norbi visszatért a szimulátorhoz

Ismét szimulátor elé ült Kiss Norbi, a műfaj korábbi világbajnoka, aki később hatszoros magyar bajnok autóversenyző és Európa bajnok kamionversenyző lett. Igaz, ezúttal egy barátja meghívására és csak egy délutánra - ráadásul versenyautó helyett repülőgép szimulátorokon tesztelte reflexeit.

- Nemrég nyílt meg Budapesten a Pilots Simulátor Center, amely Európa legprofibb civil repülégépes oktatóközpontja és mivel a tulajdonosok ismerték a szimulátorkhoz kötődő korábbi eredményeimet, meghívtak egy igazán élethű virtuális repülésre - meséli Kiss Norbi, aki végül egy helyett, hármat is repült.

szimulátor3



 

- Elsőként egy Cesnával szálltam fel, amely annyira élethű, hogy a profi pilóták esetében a benne töltött idő beleszámít a repült órákba - mindja Norbi, aki ezt követően egy Boeing és egy Airbus botkormánya mögött ízlelte a virtuális repülés különleges érzését. 

Norbi elmondta: most még van egy kis idő ilyen és ehhez hasonló lazításokra, mert aztán már csak a Kamion EB soronkövetkező Most-i, majd eddigi élete legfontosabb, szeptember 5-6-i hungaroringi versenyére fog koncentrálni.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: