DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az MNASZ-elnök értékelése az elmúlt időszakról

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Benyó Miklós az mnasz.hu-n értékelte az elmúlt időszak történéseit a szövetség élete és a magyar autósportban végigment események fényében. Az alábbiakban az elnökúr tagsághoz intézett írását idézzük.

„Tisztelt Tagság! 

Az elmúlt időszakban sok minden történt a magyar és nemzetközi autósport világában. Számos rendezvényen találkoztunk. Köszönöm tagjainknak a rendezvényeink sikeres lebonyolításában vállalt áldozatos munkáját.

Örömmel tölt el, hogy előző felhívásom apropóján sokan fordultak hozzám és tettek javaslatot mindennapi gondjaink megoldásra. Jelzem, meghallottam ezen jelzéseket és munkatársaimmal, önkéntes segítőimmel azon dolgozunk, hogy sikeresen tudjuk lezárni a 2014. évi versenyszezont és megalapozzuk a következő évünket, éveinket. 

Lezárult a 2014.évi bajnoki pontokért folytatott küzdelem. Számos rendezvényen vettem részt. Ezeken az eseményeken meggyőződhettem rendezőink, sportszakembereink magas szintű tudásáról és sport iránti elkötelezettségükről.

Sajnálatos tény a Budapest Rally meghiúsulása. Okuljunk belőle mindannyian! 

Feszültséget és vitát váltott ki a rally szakágvezető választás. A visszahívások, megbízások körüli huzavona bizonytalan helyzetet teremtett és megosztotta a rally társadalmat. Számos tagunk jelezte, hogy minden probléma oka a rossz kézbe adott vezető megbízás. Ebben a tagok is érintettek, hiszen jelöléseiket nem minden esetben körültekintően adták meg.

A rendezetlen helyzetben sem állhatott meg azonban az élet. Döntéseket kellett hozni, amelyeket a csapatok, versenyzők, függően pillanatnyi érdeküktől, vegyes érzelmekkel fogadták. Sok támadást kaptam, de a tagság érdekeire tekintettel vállalnom kellett a döntéseket.

Bízom abban, hogy a szakágvezető kinevezésével egy egészséges, építő jellegű munka vette kezdetét.



Kérem Tisztelt Tagjainkat, aktivitásukkal segítsék a szakágvezető munkáját. Bölcs magatartással előzzük meg az elmúlt időszak nemtelen vitáit, küzdelmeit. 

A bajnoki küzdelem végeztével elérkeztünk a számvetés, értékelés időszakába. A díjátadó ünnepségek ünnepi hangulata remélhetőleg feledteti a küzdelmek hevében kimondott bántó, sértő megnyilvánulásokat.

Örömmel vettem részt a drag és off-road szakágak díjátadó ünnepségén, ahol személyesen élhettem át a díjazottak és ünneplők örömét. 

Az FIA alapítványi pályázati lehetőségét kihasználva számítástechnikai fejlesztésre nyújtottunk be pályázatot. Pozitív elbírálás esetén 70 %-os támogatással tudjuk megújítani informatikai rendszerünket. Ez tagjainknak is egyszerűbb, gyorsabb és kevesebb költséggel járó ügyintézést tesz lehetővé. 

Részt veszünk az FIA Institute Young Driver Academy programban, a magyar versenyző kiválasztása és jelölése megtörtént. 

FIA Institute 2014. évi pályázati programjának lezárása folyamatban van. Az FIA által is elfogadott lezárást követően pályázhatunk a regionális oktatási központ minősítés elnyeréséért. 

Aktívan és sikeresen szerepeltek a magyar csapatok az FIA Közép-Európai Zóna 2014. évi bajnokságban. A 2014. december 13-i díjátadó gálán 24 magyar versenyző veheti át a megérdemelt díjakat. Szívből gratulálok minden díjazottnak és segítőinek. 

A 2014. november 23-ára meghirdetett rendkívüli közgyűlést technikai okok miatt el kellett halasztani. Az eltelt időszakban megismert információk alapján az Elnökség 2015. január 31-re tervezi az MNASZ rendes közgyűlésének összehívását. Kérem tagjainkat, aktívan vegyenek részt az előkészítő munkában és javaslataikkal segítsék munkánkat. 

Kiemelt rendezvényünk volt a Mecsek Rally, amelyen személyesen is részt vettem.

Nagyon jól előkészített és megrendezett esemény részese voltam. A verseny lehetőséget biztosított a csapatokkal való találkozásra, beszélgetésre. Az aktuális ügyek kapcsán a versenyzőktől kapott információk is meggyőztek arról, hogy a rally szakág válságproblémáira hozott intézkedések helyesek. Köszönöm a megszólaló versenyzők megtisztelő bizalmát! 

Magyar versenyzők kiemelkedő eredményeket értek el az FIA 2014. évi bajnokságaiban.

Kárai Tamás Rallycross Európa-bajnok, Kiss Norbert Kamion Európa-bajnok, Bessenyey Zoltán – Nyírfás Julianna rally 2WD Európa-bajnok, Michelisz Norbert WTCC 4. helyezett versenyzők eredményeire méltán lehetünk büszkék mindannyian.

Bízom abban, hogy eredményeik sportemberi magatartásuk példát mutat az egész magyar ifjúságnak. 

Versenyzőink eredményes szereplése mellett szakembereink tevékenységét is elismerte az FIA. Zettner Tamás jr. Az „ Év Legjobb Versenyigazgató-helyettese „ elismerésben részesült.

Az elismeréshez gratulálok és munkájához további sikereket kívánok. 

Előttünk álló események, feladatok:

- Szakági díjkiosztók megszervezése, lebonyolítása

- Részvétel az FIA 2014. évi közgyűlésén

- Horvát-Magyar együttműködési keretszerződés megkötése

- 2015. évi közgyűlés előkészítése 

Továbbra is kérlek Benneteket, segítsük egymást. Keressetek és beszéljük meg közös dolgainkat. Tudjátok, én a versenyzői érdekeket képviselem.

 

Benyó Miklós 

MNASZ elnök”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: