DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Budapest lefújta a Red Bull Air Race-t

Meghallgatásra találtak a zajt és lezárásokat kifogásoló lakosok panaszai: a főváros nem adta meg az engedélyeket a 2019-es repülőversenyre, habár az már a bajnokság naptárában is szerepelt.

A Duna-part Budapest látványosságaival, köztük a pálya részét képező Lánchíddal ikonikus helyszínévé vált a Red Bull Air Race sorozatának: összesen tíz alkalommal (2004-2009, 2015-2018) között rendezték a fővárosban a széria magyar fordulóját. Július 13-14-i időponttal a verseny a 2019-es naptárban is szerepelt, de a városvezetés nem adta meg a szükséges engedélyeket az eseményre.



Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (OS):

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: