DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Újabb F1-es indul a Bajnokok Tornáján

Loic Duval mellett Pierre Gasly fogja képviselni Franciaországot a jövő hétvégén megrendezendő Bajnokok Tornáján. A Red Bull versenyzője már alig várja, hogy újra hallhassa a mexikói közönséget.

A Motorsport Week számolt be róla, hogy a 2019-es Bajnokok Tornáján Pierre Gasly is elindul, aki Loic Duvallal fog küzdeni Franciaország sikeréért, hogy aztán másnap egymás ellen is összemérhessék tudásukat.

A Bajnokok Tornáján mindenki egyforma autókkal indul, egy külön, erre az eseményre kialakított pályán, mely ez éven a Mexikói Nagydíjnak is otthont adó Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya stadionszekciójában kerül megrendezésre.

A január 19-20-án megrendezésre kerülő tornán egyébként már így is tömve voltunk sztárokkal, hiszen többek között Sebastian Vettel, a korábbi F1-es pilóta David Coulthard, valamint az IndyCar nagyjai, Helio Castroneves, Ryan Hunter-Reay és Josef Newgarden is rajthoz fog állni, de a Formula-E-ben induló Lucas di Grassi és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is részt vesz majd a kétnapos eseményen.



Gasly szombaton még Duval oldalán fog küzdeni, vasárnap azonban már a Bajnokok Bajnoka címért ülnek a volán mögé a pilóták, amely címet jelenleg David Coulthard birtokolja. „Elképesztő megtiszteltetés, hogy részt vehetek a Bajnokok Tornáján, életemben először. Már jól ismerem ezt az eseményt, és izgatottan várom, milyen is lesz ez valójában” – mondta el Gasly.

„Tisztában vagyok vele, hogy Franciaország nagy hagyománnyal rendelkezik a torna kapcsán, szóval én sem szeretnék kilógni ebből a sorból. Loic-val a lehető legjobb eredményt próbáljuk majd elérni a Nemzetek Kupáján. Leginkább persze a mexikói közönség hangját szeretném hallani újból. A Foro Solt már jól ismerem a Formula-1-ből, egészen elképesztő a hangulata, mi pedig mindannyian egy fantasztikus show-t fogunk nyújtani a rajongóknak.”

A 2013-as Le Mans-i 24 órás verseny győztese, Loic Duval is először vesz majd részt jövő hétvégén a Bajnokok Tornáján: „Évekig néztem ezt a megmérettetést, és mindig is abban reménykedtem, hogy egyszer én is ott lehetek majd. Most ez valósággá vált, így már alig bírom kivárni, hogy összemérjük a tudásunkat ezzel a sok nagyszerű pilótával, akik a világ minden tájáról képviseltetik magukat. Nem utolsó sorban pedig a Nemzetek Kupáját várom, Pierre oldalán. Fantasztikusnak ígérkezik az egész, a Foro Sol pedig egészen különleges atmoszférát fog teremteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: