DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Megoszlanak az F1-es pilóták véleményei a W Seriesről

Az austini paddockban sem ért mindenki egyet a jövőre debütáló, női formulaautós sorozattal kapcsolatban - van, aki szerint ez teljesen logikus lépés, más azonban úgy véli, az indulásig várni kell a véleményformáláshoz.

A két héttel ezelőtt bejelentett W Series nem kis felzúdulást váltott ki autósportos berkekben: néhányan kifejezetten örülnek annak, hogy itt a korábbinál sokkal több tehetséges hölgy kaphat majd helyet, mások azonban úgy vélik, teljesen fölösleges lépésről van szó. Lance Stroll, a Williams versenyzője az előbbiek táborát erősíti. „Nem hinném, hogy ez rossz dolog” – nyilatkozta a kanadai a Racefans.net oldalnak.



„Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy a nők képesek lennének az F1-ben versenyezni. Láttunk már gyors női pilótákat a múltban, és most is vannak néhányan. Eddig nem igazán követtem más sorozatokat, de biztos, hogy vannak versenyképes nők, akiknek képességeik alapján az F1-ben lenne a helyük. Minden sportban ezt látjuk: a teniszben, a fociban és a jégkorongban is vannak külön férfi- és női bajnokságok, ezért nem értem, nálunk miért kellene másképp lennie.”

Fernando Alonso egy fokkal óvatosabban fogalmazott: „Nehéz kívülről véleményt formálni, mert nem ismerem a szabályokat, és a sorozat mögötti helyzetet, ezért várjuk meg, mi sül ki belőle, mivé fejlődik – érdeklődéssel fogjuk követni.” Max Verstappen úgy véli, bármit mondana a W Series-ről, csak kavarodást okozna vele. „Olvastam róla, de nem fogom megosztani az ezzel kapcsolatos véleményemet. Másfelől különböző emberek fognak harcolni egymás ellen, amire nincs szükség. El kell fogadnunk, hiszen ez a jelen, de nem fogom megosztani a véleményemet róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: