DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bemutató sportág lesz az elektromos gokartozás az idei ifjúsági olimpián

Jean Todt az FIA fülöp-szigeteki konferenciáján elmondta, komoly sikerként könyvelik el a szervezetnél, hogy a gokartozásból bemutató sportág lett az idei argentínai ifjúsági olimpián. A következő kiírásra vonatkozóan még komolyabbak a tervek.

Kilencvenhárom ország kétszáz képviselője gyűlt össze a napokban a hatodik FIA Sport Conference nevű rendezvényen, hogy ott hallgathassák meg a szervezet illetékeseit a legaktuálisabb kérdésekről. Az elnök Jean Todt sok érdekes témáról beszélt, az egyik ilyen az autósport helyzete volt az olimpia viszonylatában.

A francia sportvezető elmondta, ezzel kapcsolatban egy jelentős lépést tudtak tenni előre, ugyanis az elektromos gokart bemutató sportág lesz az idei ifjúsági olimpiai játékokon, amelyet október első felében rendeznek majd Argentína fővárosában, Buenos Airesben.

03418005_045



„Az egyik legnagyobb kihívás számunkra az, hogy hogy lépjünk kapcsolatba a legifjabb generációkkal és hogy csináljunk nekik kedvet ahhoz, hogy a mi sportágunkat válasszák” - vázolta a helyzetet Todt. „Az e-kart nem csak egy új fejlesztési lehetőséget jelent az autósport világában, hanem azt is, hogy a világ változik és nekünk kell ezeknek a változásoknak az élére állnunk. Ezt jól mutatja, hogy az e-kart bemutató sportágként ott lesz az idei ifjúsági olimpiai játékokon, Buenos Airesben. Ez egy jelentős előrelépés az FIA életében, illetve a NOB általi elismertségében.”

Az FIA 2012 óta szerepel a NOB által elismert nemzetközi sportági szervezetek között, ezzel kapcsolatban Graham Stoker elmondta, a következő években ennek köszönhetően teljesen megváltozhat a világ autósportról alkotott felfogása.

Az ifjúsági olimpián az FIA gokartbizottságának elnöke, Felipe Massa teheti majd meg az első köröket a Bosch és a Mach1 által közösen tervezett gépben, hogy aztán, Stoker szavaival élve, ezt is mutogathassák mindenkinek a komolyabb tervek részeként: akár, hogy négy év múlva már tényleges olimpiai sportágként beszélhessünk a gokartozásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: