DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Button: Jobbat nem is kívánhatnék

Formula-1-es pályafutása befejezését követően a japán Super GT bajnokságba igazolt Jenson Button kitűnően érzi magát a bőrében és sikeres. A bajnokságban is átvették a vezetést.

A Kunimitsu-Honda színeiben rajthoz álló Jenson Button és csapattársa, Naoki Yamamoto a hétvégén második helyen végzett az ARTA duója Nojiri és Izawa mögött Suzukában. Zsinórban másodszor állhattak a dobogó második fokára, így mondhatjuk, hogy a 2009-es F1-es világbajnok megtalálta helyét ebben a szériában. A veterán brit egyébként a Le Mans-i 24 óráson is megméreti magát idén.

Okayamai második helyükkel kiegészülve ez azt jelentette, hogy a bajnoki összetett élére ugrottak, egyetlen ponttal a NISMO egysége, Tsugio Matsuda és Ronnie Quintarelli előtt. Az utolsó F1-es idényeiben a McLaren gyengélkedése miatt már csak szenvedő Button kitűnően érzi magát a sorozatban, elszokott már a sikerektől.

Button jó csapathoz került és az ő teljesítménye is remek


„Igen, ez tényleg nagyszerű. Nagyon meg akartuk nyerni a versenyt, igencsak szoros is volt, de ilyen a versenyzés, tovább kell dolgoznunk. Értékes pontokat gyűjtöttünk ma és ezzel vezetjük is a bajnokságot. Többet nem is kívánhatnék. Nagyon boldog vagyok. Ez az első évem a Super GT-ben, ráadásul szerencsés vagyok, hogy Naoki a csapattársam” – nyilatkozta Jenson Button a Motorsport.com szakoldalnak.

Az ex-Formula-1-es versenyzőnek gondot okoz a Bridgestone-abroncsok felmelegítése, mivel egészen másképp működnek a gumik, mint az F1-ben. A lágyabb keverék hozta meg a megoldást. „A biztonsági autós újraindítás után kemény abroncsokon voltam, nagyon nehéz volt felmelegíteni őket, mert a Safety Car lassan ment. Utána megfelelő hőmérsékleten tartani sem volt könnyebb.”

„Az egyenes előtti kanyarban nagyon túlkormányzott lett az autóm, kis híján megperdültem. Nehéz időszak volt. Naokinak már a lágy gumikat tették fel és ez megoldotta a problémát” – tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: