DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Az FIA minden versenyigazgató szemét kinyitja

A szervezet egy szeminárium keretében 70 versenyigazgatót hívott össze különböző nemzetközi szériákból. Tovább növelnék a versenyek színvonalát, így a pályaelhagyások témája is terítéken volt.

Immár második alkalommal került megrendezésre az FIA-s éves versenyigazgatói szeminárium. A Genfben tartott tanácskozást Charlie Whiting nyitotta meg, aki többek között az FIA együléses osztályának igazgatójaként is tevékenykedik. A világ különböző nemzetközi sorozataiból hetven versenyigazgató vett részt az eseményen abból a célból, hogy egymástól tanulva 2018-ban tovább növeljék a Nemzetközi Automobil Szövetség által felügyelt versenysorozatok minőségét.

whiting_portre_fia



Whiting a nemzetközi sportkódex néhány változása mellett a pályahatárok témáját is szóba hozta, ami a Formula-1-ben legutóbb tavaly ősszel volt forró téma. Max Verstappen és Kimi Raikkönen esete után számtalan kritika érte a szövetséget: sokak szerint a versenybírái következetlenül hoznak döntéseket, és a pályahatárokat sem tartatják be egységesen. Bár az FIA akkor igyekezett rendbe tenni a témát, a pályaelhagyásokat érintő kérdésekre azóta sem érkeztek százszázalékosan kielégítő válaszok. 

Whitingék szerencsére nem hagyták annyiban a dolgot, és a szemináriumon arra bátorították a jelenlévőket, hogy osszák meg saját tapasztalataikat a többiekkel. „A tanácskozás legfontosabb része, hogy új nézőpontokkal, új perspektívákkal szolgáljunk egymásnak” – nyilatkozta. „Szinte nincs olyan szituáció, amiben ne létezne egytől több jó megoldás.” 

A szakember abban bízik, hogy a különböző szériából érkező versenyigazgatók ötletelése egészen új megoldásokat is szülhet majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: