DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Baleset miatt nem futották végig a bathursti 12 órást

Több csúnya bukás is történt az ausztrál hosszútávú viadalon: egy versenyző számos törött csonttal került kórházba, nem sokkal a leintés előtt újabb rémisztő balesetet láthattak a nézők.

Az ikonikus Mount Panoramán tartott 12 órás GT-viadalon számos ütközés és baleset történt – 16-szor küldték pályára a biztonsági autót –, a legsúlyosabb 90 perc elteltével, egy újraindítás után. Az új-zélandi Andrew Bagnall nagy sebességgel eltalálta a falat. A versenyzőnek a helyszínen orvosi segítséget nyújtottak, majd stabil állapotban szállították kórházba. A veterán, 70 éves Bagnall több jobb bordája, valamint medencéjének jobb fele eltörött, de várhatóan teljesen felépül majd. (Balesete az összefoglalóban 0:20-tól.)

Egy másik nagy baleset 20 perccel a futam leintése előtt történt. Ash Walsh egy sereghajtóval ütközött, és állapodott meg Audijával keresztben a pályán. Többen elkerülték, John Martin azonban nagy sebességgel eltalálta az autót. Ebben a balesetben egyik résztvevő sem sérült meg. Mivel a roncsok eltorlaszolták a pályát, majd beavatkozó egységek érkeztek a helyszínre, a verseny ezen a ponton véget ért: a résztvevők a célegyenesbe parkolva várták meg, hogy a kijelölt 12 óra leteljen.

A versenyt az Audi Sport Team WRT nyerte R8 LMS-sel, melynek legénysége az idén DTM-ben bemutatkozó Robin Frijns, továbbá Dries Vanthoor és Stuart Leonard volt. A nemzetközi mezőnyben számos, európai szériákból ismert versenyző szerepelt, elsősorban a DTM-ből és WEC-ből, mint például a célba nem érő Marco Wittmann, Timo Glock, Earl Bamber vagy Romain Dumas.

A verseny végeredménye itt található meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: