DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Schumacher büszke fia sikeres bemutatkozására

Ralf Schumacher fia, David is elkezdte autóversenyzői pályafutását az F4-ben másfél hete. Ígéretesen és eredményesen indította karrierjét, emiatt édesapja boldog, de egyben óvatos is.

Azok után, hogy az Egyesült Arab Emírségekben már az első héten négy dobogós helyezéssel kezdte élete első F4-es idényét (Michael Schumacher unokaöccse) David Schumacher, alig egy héttel később már az első győzelem is összejött neki. Az Abu Dhabiban elért három második és egy harmadik helyet követően Dubaiban már a pódium tetején ünnepelhetett.

A tizenhat esztendős ifjonc tudja, hogy legfőbb feladata a tanulás. „Nagyon nehéz hétvége volt, de versenyről versenyre egyre inkább megtanulom a versenyautó vezetésének apróbb részleteit” – nyilatkozta David Schumacher.

David Schumacher máris a dobogó tetejére állhatott


Édesapját is lenyűgözte és büszkeséggel töltötte el fia sikeres bemutatkozása a Formula-autók világában, de tisztában van vele, hogy az igazán kemény ellenfelek még később jönnek szembe. „Erős hétvégét teljesített David, de minden egyes verseny, minden egyes rajt nagyon fontos a tanulása szempontjából” – fogalmazott a hatszoros nagydíjgyőztes.

„Édesapaként nagyon büszke vagyok arra, hogy David megnyerte a versenyt, jól kerülte el a pályán történt incidenseket, de pont ezért vagyunk itt, hogy annyi tapasztalatot gyűjtsön, amennyit csak lehet. David csak másfél hete kezdte F4-es karrierjét, de úgy vélem, kiválóan teszi a dolgát. Amit a legutóbbi versenyeken mutatott, büszkévé tesz engem is” – tette hozzá Ralf Schumacher.

„Ugyanakkor azt is jól tudjuk, hogy később, Európába visszatérve sokkal erősebb kihívásokkal kell majd szembenéznie” – figyelmeztetett az édesapa. Michael Schumacher fia, Mick pályafutása kissé megfenekleni látszik a Formula-3-ban, meglátjuk, hogy a legifjabb versenyzőpalántának sikerül-e kitörnie néhány éven belül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: